צניחת איברי רצפת האגן

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

23/10/2019 | 13:37 | מאת: מאיה

לפני מספר שנים לידת ואקום קשה וארוכה שברדרה את מצב רצפת האגן שלי. תרגול פיזיותרפיה הועיל מאד לדליםות השתן, אך כעת אני בהריון מתקדם וכלטן אינו מועיל. דליפות שתן במאמץ וגם לעיתים סתם כך טםשטוםים. הרופא אבחן צניחה של השלפוחית ושתי דפנות הנרתיק אל פתח הנרתיק. פיזיותרפיה אינה מועילה, אני מניחה בכל הלחץ והכובד של הרחם. האם לידה ואגינחית תחמיר את המצב והאיברמם יצאו ממש החוצה? מה עושים כדי למזער את הנזק במהלך ההריון ואחרי הלידה, כי הבנתי שרק 6-7 שבועות לאחר לידה אפשר לטפל. אני מאד חוששת מהנזק שעלולה לגרום גם הלידה עצמה. אשמח להבין מציאותית מה צפוי לי לאחר הלידה וכן האם איברים שצונחים יכולים לחזור למקומם באמצעות טיפולים לא ניתוחיים?

שלום מאיה, בשלב זה בו את נמצאת בהריון אין מקום לדיון רציני בנושא רפיון רצפת האגן. אני ממליץ על לידה וגינלית רגילה. איני חושש שהלידה הנוספת תחמיר את מצבך באופן משמעותי. לאחר הלידה יהיה מקום לשקול את הטיפול בהפרעה בהתאם לממצאים ולבדיקות נלוות. בהצלחה ורפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם