ניתוח טחורים-המשך... ובריחת צואה.

דיון מתוך פורום  כירורגיה

21/10/2000 | 19:47 | מאת: א

דר' ויזר שלום רב! בהמשך לשאלתי הקודמת בקשר לניתוח טחורים: עברתי אבחון מלא במרפאת גסטרו בביה"ח רמב"ם עקב הדימומים וכאבי בטן שכלל צילום בריום, קולנוסקופיה, גסטרוסקופיה, אנוסקופיה, רקטוסקופיה, פרוקטוגרפיה, מנומטריה של הרקטום ופי הטבעת. מה שנקבע: טחורים פנימיים, פרוקטיטיס, צניחה של הרקטום, תסמונת המעי הרגיז, חוסר קוארדינציה בין הרקטום לפי הטבעת וצניחה של המעי הדק בין הרקטום לפי הטבעת (אנטרוצלה). אני כבר הייתי אצל שני פרוקטולוגים ברמב"ם שהחליטו שאין צורך לנתח ואמרו שהדימום הוא מהטחורים. מה לדעתך ניתן לעשות? בנוסף יש לי עוד בעייה שמאוד מטרידה אותי היא בריחת צואה. בבדיקה ע"י הפרוקטולוג, הטונוס תקין ולא מצא סיבה לכך. מה יכולה להיות הסיבה לבריחת צואה? תודה רבה.

22/10/2000 | 22:01 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום א' אין לי הרבה מה להוסיף לברור שעברת, נראה כי הוא מקיף יש צורך קרוב לודאי לטפל בטחורים ובצניחה של המעי הדק. נושא הטונוס יכול לקבל עזרה בשיטה הנקראת ביו-פידבק נשא לברר עם הרופא הפרוקטולוג בנושא הזה. אולי כדי שתפנה אפילו באופן פרטי לפרוקטולוג נוסף לקבל חוות דעת נוספת. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה