שאלתי לגבי נשימה עמוקה

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

09/03/2016 | 08:54 | מאת: לוין אוריין

שאלתי היא לגבי שיטה לנשימה עמוקה. נחשפתי למספר שיטות וגישות. מהי הגישה המומלצת.

שלום ישנן כמה גישות ושיטות. צריך להתנסות, להבין את הרציונל מאחוריהן ולאמץ את המתאימה ביותר. בשיטה שאני מלמד ומטפל נהוג לשאוף דרך האף ובאותה עת להכניס בטן פנימה ולהגדיל את נפח בית החזה. בנשיפה - דרך הפה מרוקנים את בית החזה ומרפים את הבטן. שיטה זו מעבר לכך שהיא גורמת לונטליציה רגשית (יש לכך הסבר שלא ניתן מקוצר המקום להסביר כאן) וכן שיטה זו גרומת לעיסוי אברי הבטן. בעת שאיפה הבטן נכנסת פנימה והסרעפת יורדת לכיוון אזור הבטן כך שאיברי הבטן מקבלים "לחץ" בריא ומיטיב משני וקטורים: אנכי ואופקי. בעת שאיפה "הלחץ" נרפה וחוזר חלילה בעת השאיפה הבאה. תוכלי לקרוא על כך סקירה קצרה במאמר: נשימה זה הרבה יותר מזה כאן בקישור http://gershon-kum.blogspot.co.il/2011/11/blog-post.html בברכה - גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה