סיוע בתנועה לסובל מדכאון

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

13/01/2016 | 08:16 | מאת: מתמודד

היי. האם ניתן לסייע לי בן 44 בבעיית דכאון שגורם לי ליפול מידי פעם לכמה ימים עד שזה עובר ואז חוזר למסלול חיים רגיל. מטופל תרופתית. תודה מראש

שלום כשאתה כותב "נופל" אני מבין שאתה מתכוון לנפילה בתפקוד היומי. בכל מקרה בשיטה התנועתית שאני מלמד ומטפל קיים פורמט טיפולי למקרה שאתה מתאר; אם כי צריך לשאול עוד מספר שאלות כדי להבין לעומק מקצועי את המקרה שאתה מתאר. העקרון המוביל בפורמט הטיפולי הוא הנעה במקצבים וטווחי תנועה מנימליים אך כאלה המניעים את כל מכלול הגוף. אגב, הנחיתי את השיטה בהשתלמות שנערכה לסגל בית החולים לבריאות הנפש: באר יעקב. בברכה - גרשון קום מרכז את מסלול לימודיי תנועה טיפולית S.S.D במכללה האקדמית בוינגייט

15/01/2016 | 16:40 | מאת: נחמה ארנון כלב

דיכאון זה תוצאה והסיבה שונה מאדם לאדם. תנועה בכלל וטיפול בתנועה בפרט עשויים לשפר את המצב. הנעת הגוף בשילוב נשימה משפיעה (לשון שפע). הגוף משחרר אנדורפינים שגורמים להרגשה של שביעות רצון.

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה