מתיחות לגמישות

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

21/02/2012 | 07:52 | מאת: לורי ד.

מה ההמלצה עד כמה צריך למשוך כל מתיחה כדי לקבל תוצאה של גמישות.

22/02/2012 | 20:15 | מאת: עדי טכורש

שלום, להגיע לגמישות הרצויה, יש צורך בסבלנות. יש להגמיש את האזור הרצוי לאט ובעיקביות. אסור להגיע למצב של מתיחה המלווה בכאב, הדבר אינו מקדם אותנו, פשוט להתמיד וכל פעם לנסות ולהגדיל ולהרחיב את המתח. לא בבת אחת! בהצלחה

שלום - תודה לעדי טכרוש. ארבע תוספות: א. מומלץ לעלות את הטמפרטורה של השריר (חימום מקדים לאימון) לפני פעולת המתיחה. ב. כמו כן בכדי לגרום לעצימות באימון לאורך ציר הזמן מומלץ "לקחת" את המתיחה עד תחושת אי הנוחות למספר שניות ולא(!) לתחושת הכאב . ג. התמדה באימון עם מינון הגיוני. ד. לקבל הנחייה פיזית מאיש מקצוע. בברכה- גרשון קום רכז קורס תנועה טיפולית במכללה האקדמית בוינגייט

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה