מה ההבדל בין צי קונג לטאי צי?

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

09/06/2011 | 09:44 | מאת: עידן

שלום הייתי מעוניין לדעת מה ההבדל בין צי קונג לטאי צי מבדיקה שעשיתי זה נראה אותו דבר ואני לא יודע מה ללמוד

12/06/2011 | 08:05 | מאת: גל לוי

בצ'י קונג התרגילים קצרים יחסית עם הכוונות טיפוליות ובטאי צ'י לומדים רצף אחד ארוך של תרגילים עם הכוונות לחימתיות. זה לא תשובה סגורה לגמרי כי לדוגמא אני לומד אצל גרשון מנהל הפורום צ'י קונג בשיטת שין סן דו שזו שיטה פיזית עם הכוונת טיפוליות ועם הכוונת לחימתיות. גל לוי [email protected]

13/06/2011 | 08:11 | מאת: צחי שוחט

בקצרה - צ'י קונג כפי שהוא מוכר בחברה שלנו, הם תרגילים - לנשימה, תנועה, והכוונה פנימית - עם דגש על פנימית. לעומת זאת - במקור כל תרגילי הצ'י קונג שאתה מדבר עליהם, לא באמת נקראים צ'י קונג, הם נקראים תרגול, או תרגול פנימי. כשאומרים צ'י קונג הכוונה ליכולת לבצע פעולה עם הצ'י כלפי חוץ. נגיד להזיז ללא מגע, לספוג מכה ע"י ריכוז הצ'י לאזור מסויים. טאי צ'י היא אומנות לחימה. לכל טכניקה יש משמעות קרבית, כוונה חזקה כלפי חוץ, ובמהלך התרגול יש דימוי לאדם העומד מולך ומבצע פעולה כלפיך. כפי שענו לך יש גם צ'י קונגים עם הכוונה קרבית. אם נקביל את שני התרגולים לספורט, אזי הצ'י קונג הם תרגילי התעמלות והטאי צ'י הוא ענף ספורט. ניתן לתרגל תרגילי התעמלות כשלעצמם, אבל כשמתרגלים ענף ספורט בד"כ מוסיפים לו תרגילי התעמלות נלווים ואף יעודיים. מתוך כל זה אפשר לומר ש- צ'י קונג לא ממש עובד עם המחשבה (אין דימוי כלפי חוץ, ואין משמעות יישומית) וטאי צ'י כן. כשמתרגלים צ'י קונג בד"כ יותר קל להתרכז ולא ממש מתעייפים, לעומת זאת תרגול טאי צ'י כן יכול לעייף מאוד אדם שאינו מורגל. יש לי תלמידים שמתרגלים צ'י קונג אבל לא ממש מסתדרים עם טאי צ'י. הם יכולים לתרגל צ'י קונג חצי שעה ויותר, וכשהם מנסים טאי צ'י, לאחר חמש דקות מתעייפים. למשל - לאנשים עם הפרעות קשב וריכוד יותר קל להתרכז בצ'י קונג . ועוד - בתרגול טאי צ'י תראה אנשים מזיעים, יש מאמץ גופני שמתחיל מהרגליים ועולה למעלה. שאותו דרך אגב, צריך לדעת לשחרר. בצ'י קונג אין סיבה להזיע, אלא אם ממש מתאמצים שלא לצורך. יום טוב.

09/10/2011 | 12:34 | מאת: אסף קמחי

הבהרה ראשונה. טאי צ'י הוא למעשה סוג של צ'י קונג. זהו צ'י קונג לחימתי. או צ'י קונג שמשלב תנועות של הגנה עצמית. בשיעורי הטאי צ'י מתרגלים תנועה דומה מאוד בעקרונותיה לתנועת הצ'י קונג. כמו: תנועה מסונכרנת עם נשימה, תנועה רפויה, רכה ועדינה, שימוש בעקרונות מתוך הרפואה הסינית: יין ויאנג, צ'י, מרידיאנים, שימוש במרכזי אנרגיה, חיזוק של הגוף... שיעורי הצ'י קונג מתמקדים בתנועה לבריאות בלבד. בשיעורי טאי צ'י מקדישים חלק מזמן השיעור או בהתאם למורה, אף את מירב השיעור בלימוד עקרונות של הגנה עצמית, או אמנות לחימה. השיטות די דומות. המורה הוא זה שאחראי לכיצד יראה השיעור. בסופו של דבר החיבור שלך למורה הוא מאוד חשוב, ואם מעניין אותך יותר להשקיע את זמנך הפנוי לעיסוק בתנועה לבריאות ורוגע , או בתנועה שהינה בריאותית למטרות של הגנה עצמית. ללא כל ספק שתי השיטות מצוינות לשיפור וחיזוק מצב הגב של המתרגל. זהו תרגול עדין שבעזרת הדרכה נכונה עשוי בהחלט לפתור ולמנוע בעיית גב שונות. אחד הפתרונות כדי לדעת מה ללמוד, הוא פשוט להתנסות בשיעורי ניסיון, עד שתמצא את המורה והשיטה שמתאימים לך. בברכה, אסף קמחי. www.chikung.co.il

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה