עייפות/דכאון/תשישות נפש

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

08/06/2011 | 09:03 | מאת: רפאל

לא הבנתי אם השיטה היא רק לתרגול להרגיש טוב יותר באופן כללי או ממש לטפל בבעיות ספציפיות ואם כן אז מה לגבי תרגול להתגברות על דכאון קל.

08/06/2011 | 23:23 | מאת: צחי שוחט

שלום רפאל. הבהרה קטנה - צ'י קונג אינו שיטה, כי אם ענף תרגול, מאוד מגוון. הבלבול שלך מובן. אכן מרבית התרגולים באים ממקום של מניעה, כלומר שמירה על מצב תקין של בריאות הגוף-נפש. אך היופי שבענף זה, הוא שניתן לכוון אותו לטיפול בבעיות נקודתיות, כך שקיימים תרגילים יעודיים שזו מטרתם. כמובן שיש צורך במורה שידע לכוון את הטיפול, ובעצם לא כל מי שעוסק בהוראת צ'י קונג, גם מטפל בצ'י קונג. ולעניינך - ניתן לטפל בדיכאון באמצעות תרגול צ'י קונג. שיהיה לך בהצלחה.

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה