תנועה לקשישים גיל הזהב

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

19/12/2010 | 07:43 | מאת: מעיין

עד איזה גיל מומלץ להציע תנועה של ציקונג לקשישים וכמה פעמים בשבוע

19/12/2010 | 09:48 | מאת: עדי טכורש

שלום, לצ'יקונג אין גיל , יש לי בקבוצה שלושה אנשים מעל גיל 100 שמתרגלים איתי כבר שלוש שנים. לגבי המינון - ראי את הסינים, אין גבול לגיל ולכמות התרגול, הכל לפי היכולת . הקשיש נהנה להחזיר לעצמו את הגמישות, הריכוז, שחרור מכאבים ואת שמחת החיים בעזרת הצ'יקונג. עדי טכורש מורה ומטפלת בצ'יקונג

02/02/2011 | 22:09 | מאת: מירי שם טוב

אכן תגובות מענייינות . תנועת הצ'י קונג היא תנועה שעובדת עם כוונה נשימה תודעה מדיטציה ויש בה גם עיסוי עצמי אכן כל גיל יכול לעשות צ'י קונג אך מתוך מודעות צ'י קונג היא לא תנועה אך ורק איטית להרים ידיים ולהוריד. צ'י קונג השעות הטובות נם שעות הבוקר לפתיחת הריאות הזמן שהריאות הכי טוב הם בין 3 בבוקר ל-5 לפי השעון הביולוגי לפי הרפואה הסינית מכיוון שהזמנים השתנו אפשר להתחיל מהשעה 5 להתראות עם הקשבה לתנועה. מכיוון הזמנים והחיים השתנו

שלום - תודה לעדי על התשובה המעניינת. בנוסף אציין שמכיוון שבצ'י קונג(אמיתי)חבויים בתנועה החיצונית ניאונסים תנועתיים וביצעויים ברמת התודעה- הרי שנדרשת רמה קוגנטיבית להבנת התירגול. אין מגבלה של מצב פיזי מכיוון שהצ'י קונג מתאים עצמו ליכולת הפיזית של המתרגל אף אם הוא יושב או שוכב. לגבי תדירות אין מגבלה. בברכה-גרשון קום רכז קורס תנועה טיפולית במכללת וינגייט.

22/12/2010 | 07:28 | מאת: מעיין

אני מודה לתשובתכם.אני מרכזת את הפעילות לגיל השלישי במספר קיבוצים . גרשון כיצד ניתן לפנות אליך באופן אישי להתייעצות נרחבת יותר.

27/12/2010 | 11:07 | מאת: דליה

אין הגבלה לגיל ו/או בזמן ממולץ לעשות את תרגולי הצי קונג בן השעות 10 בבוקר עד 10 בערב בהדרכה ובהכווה ולהקפיד על עלייה של דקה כול יום הזמן הטוב ביותר הוא בן השעות 17 ל 20 לעיונך ....................................................... הערה: מההודעה הוסר קישור פרסומי האסור בפורום

29/12/2010 | 10:30 | מאת: דניאלה-מורה ומטפלת בצ'י קונג

שלום למעיין, אני מצטרפת לקודמיי ורוצה לציין שגדולתו של הצ'י קונג בגמישותו ובאפשרות להתאים אותו לגיל, ליכולות ולצרכים של כל אחד ואחד. אני מלמדת/מאמנת קשישים במרכזי יום וזה נכון שכל פעם ממתינים לי בציפיה ושמחה לקראת שיעור. אני מאמנת באופן אישי גם חולת אלצהיימר בת 93 שעל ידי חיקוי תנועותי בשילוב הנשימות , אני מרגישה שהיא משפרת גם את הקוגניציה ואת החיוניות שלה

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה