טיפולי תנועה בחולי פרקינסון 2

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

18/11/2010 | 18:21 | מאת: נמרוד א.

השאלה היא האם הטיפול משפיע על התסמינים פיזיים (כגון רעד יד) או שרק מטפלת במצבו הנפשי של החולה? ואם תוכל גם להסביר מזה "דיסהרמוניה תנועתית" אני אשמח תודה מראש על סבלנותך וזמנך

שלום- דיסהרמוניה מוטורית אצל חולי פרקינסון מתבטאת במספר איפיונים שעיקרם : רעד מוטורי (רעד מנוחה, רעד מטרה, רעד יציבתי). קישיון מוטורי Rigidity שלעיתים משולב עם הפסקה פתאומית של התנועה Freezing Phenomenon מעבר לכך – קשיים באיתור מרכז הכובד להשגת שיווי משקל. זמן רב להפקת תנועה משלב קביעת המטרה(שלב ראשון בהפקת תנועה) ועד השלב של הפקת תנועה עצמה. מגוון היכולות המוטורית מוגבל. באשר למשובים (לפחות של מטופליי) שמתמידים להגיע לטיפולים תנועתיים: המשובים נעים מדיווח של תחושת שיפור בתפקוד המוטורי (לא נעשתה בדיקה מעבדתית להערכת האובייקטיביות של תחושה זו)כמו כן הצורך מבחינתם לטפל ישירות בסימפטום ייצוגי כמו דיסהרמוניה תנועתית במסגרת הטיפול התנועתי לצד שימוש בתרופות ; וכן, הטיפול התנועתי מפוגג תחושות דכאון שמתלווים לעיתים למחלה. ולבסוף :הגעה לאימון קבוצתי כסוג בילוי בריא. בסגנון אותו אני מלמד ובו אני מטפל התריגלים הם קצרים וקלים להפנמה כך שחולי הפרקינסון יכולים לבצע את התרגילים גם בביתם בזמנם החופשי לרווחתם. בברכה- גרשון קום

19/11/2010 | 18:14 | מאת: יהודית

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה