טיפולי תנועה בחולי פרקינסון

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

17/11/2010 | 07:45 | מאת: רון ל.

למנהל הפורום גרשון קום: ידוע לי מקורבת משפחה שאתה מטפל תנועתי בחולי פרקינסון כולל בה (לשביעות רצונה). על סמך מה נקבע הצלחת טיפול תנועתי בחולי פרקינסון

שלום- אין בדיקה סטטיסטית לענין הצלחת הטיפול הנ"ל ,אם כי קיימת אסטרטגיה טיפולית שמוכיחה את עצמה מבחינת משובי המטופלים. (אגב, גם אין בדיקות סטטיסטיות לטיפולים קונבנציונאליים רבים אחרים לגבי פתולוגיות אחרות). הטיפול התנועתי הנ"ל מתרכז מטבעו באחד הסימפטומים הבולטים ביותר של המחלה : דיסהרמוניה תנועתית שעשויה להופיע במספר דפוסים. כאמור אין כרגע אפשרות לכמת את תוצאות הטיפול; והצלחתו מתבססת על משובי המטופלים שהם בדר"כ חיוביים שאם לא כן לא היו חוזרים להמשך מפגשי הטיפול. בברכה-גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה