גמישות

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

26/09/2010 | 14:15 | מאת: 68 +

אני מתענין בפיתוח הגמישות האישית שלי עם מדריך אישי אבל כמה אמרו לי שבגילי 68 אין כבר סיכוי ללמוד את זה.מה חוות דעתך בנושא זה.

שלום- נכון ולא נכון. נכון שעם הגיל חלה ירידה בגמישות. (בעיקר בגלל יובש ברקמות החיבור, שינויים במבנה הכימי של הרקמות, הסבת סיבי השריר בסיבי שומן וקולגן, משקעי סידן). נכון שאם לא התאמנת מעולם, קצב פיתוח הגמישות הוא אפשרי (!) אבל הוא לא יהיה באותו קצב ואיכות כמו אצל מתרגלים צעירים יותר. מומלץ מאד להתאמן גם בגילך , בעזרת מדריך מוסמך מבין עניין אם כי צריך להמנע מלפתח ציפיות גבוהות לגבי מידת הגמישות שתוכל להשיג בפרק זמן קצר. תתמיד , תתאמן באופן איטי ושקול והתוצאות ייראו. ממליץ מאד להתאמן לפי שיטתו של שיזוטו מסונגה – אימון מתיחות פיזי ואנרגטי בהיותו פועל גם על המרידיאנים (ערוצי האנרגיה בראיית הרפואה הסינית). לסיכום תתחיל להתאמן.אין סיבה שלא תשיג תוצאות הכל ביחס לנתונים הטבעיים שלך. בהצלחה – גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה