ירידה בתפקוד של הכתף

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

08/05/2010 | 12:22 | מאת: רוני מתענין

סבי בן 73 וחש ירידה בתפקוד של כתף ימין. עד כמה יש אפשרות להחזיר את המצב לתפקוד נורמלי בתרגילי תנועה לבעיה שלו. הוא בן אדם פעיל וצעיר ברוחו עם ראש פתוח ואין לו בעיה עם הפעלה של התעמלות או משהו בסגנון הזה.

שלום- התנועה במיפרק הכתף היא תנועה מורכבת ומותאמת בין מספר מיפרקים המרכיבים את מערכת מיפרק הכתף : מיפרק עצם הזרוע- עצם השכם, מיפרק עצם השכם- בית החזה , מפרק עצם השכם- עצם הבריח , מיפרק עצם הבריח- עצם החזה. הגורמים העיקריים המשפיעים על איכות התנועה של הכתפיים הם מידת אלסטיות הרקמות באזור הכתפיים , אלסטיות השרירים ואופי חגורת הכתפיים. הגורמים העיקריים המשפיעים על יעילות התנועה על ידי הגורמים הנ"ל בהנחה שאין רקורד של פגיעה פיזית הם : א. גיל . תהליכים כמו יובש ברקמות החיבור, שינויים כימיים ברקמות החיבור , החלפה של סיבי השרירי בסיבי שומן וקולגן , שינוי במבנה העצמות – משפיעים על איכות התנועה. ב. מידת הפעילות. ניתן להתמודד עם התופעות הטבעיות הנ"ל על ידי תירגול מתמיד . אף פעם לא מאוחר להתחיל . נא להקפיד על מקצועיות המורה. יש לזכור שהזנחה תגרום להחמרה ! ניתן לטפל בבעיה בדרכים חוויותיות בגבולות ההגיון מבלי לפגוע באיכות החיים. כתף שלא מתפקדת כהלכה מורידה מיכולת תפקוד היד... בברכה- גרשון קום

12/05/2010 | 19:47 | מאת: רוני מתענין

לגרשון קום מנהל הפורום תודה בשמי ובשם סבי על התשובה המפורטת

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה