אוסטיאופיטיס

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

03/02/2010 | 07:31 | מאת: יעל גולדמן

צריכה לדעת לעבודת סמסטר שלי אם יש אפשרות לטפל באוסטיאופיטיס באחת מהשיטות של תנועה טיפולית.תודה על העזרה

שלום אוסטיאופיטיס היא תופעת משוב להחלשות העצם - כתגובה מתחילה צמיחת אוסטאופיטיס על קצוות חוליות עמוד השדרה במטרה לעבות אותם. קיים חשש שהאוסטיאופיטיס בשלב מתקדם יגרום להתחברות חוליות, דבר שישפיע לרעה על יכולת תנועתיות עמוד השדרה על כל המשתמע מכך. הרעיון של האסטרטגיה טיפולית : בשלבים מוקדמים של התופעה מומלצת הנעת חוליות עמוד השדרה שתמנע ותקטין את היקף הופעת האוסטיאופיטיס בעיקר על ידי שחיקה של האוסטיאופיטיס שצמח. נדרשת זהירות מירבית בטיפול, כי התופעה הנ"ל מרמזת על בעיה של החלשות העצם ויחד עם זאת נדרשת הנעה מכסימלית בכל מישורי התנועה הספציפים לחוליות המטופלות. לשאלות נוספות אשמח. בברכה - גרשון קום http://www.youtube.com/user/GershonKum#p/a/u/1/KFcvtuLQ5vQ

10/02/2010 | 07:46 | מאת: יעל גולדמן

תודה על העזרה

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה