תנועה של גב עליון

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

20/01/2010 | 17:33 | מאת: אבי רוזן

נדמה לי שתשומת הלב מופנית לגב התחתון.מעונין לדעת לגבי גב עליון מה היכלת התנועתית של גב עליו ועד כמה אתה רואה חשיבות בכלל להניע את האזור הזה .

שלום - באופן עקרוני יש חשיבות להנעת הגוף בכלל , עם שימת לב להנעת כל המיפרקים בכל מישורי התנועה האפשריים ספציפית לכל מיפרק ומיפרק. לגבי אפשרות הנעת הגב עליון מבחינת מישורי תנועה שלו : תנועת כפיפה לחזית והצידה , פשיטה , הפניה וסיבוב.(אם לא מכירים את הנושא, אז לא לנסות לבד) להנעת הגב העליון חשיבות רבה מכמה היבטים: א. הענין הייצוגי . מופע הגב העליון הוא אחד האזורים היותר בולטים מבחינת מיקום ונפח , כך שאיכות מנח הגב העליון משפיעים במודע ושלא במודע על התייחסותיינו לזולת. יציבה איכותית משפיעה בהחלט לטובה . ב. מערכת הנשימה : יציבה זקופה מונעת לחצים ומאפשרת תפקוד אופטימלי של מערכת זו. ג. הנעה יעילה של חוליות עמוד השדרה (עד חוליה T-12 ). ד. "אפקט הפרפר": גב עליון שאינו זוכה לתשומת לב של תירגול תנועתי ברמה כזו או אחרת, ישאף למנח לא מאוזן , דבר שישפיע לרעה על תפקודי שלד ועל תפקודי איברים פנימיים בכל מכלול הגוף גם באזורים מרחוקים מהגב העליון. (להרחבה והבנה מעשית אתה מוזמן לקורס תנועה טיפולית שיפתח ב – 7/3 במכללת וינגייט בביה"ס לרפואה אלטרנטיבית MediWin, בהנחייתי. ההרשמה כבר החלה. אתה מוזמן להצטרף). בברכה – גרשון קום http://www.youtube.com/user/GershonKum#p/a/u/0/ZlZk1qsEfyE

24/01/2010 | 14:03 | מאת: אבי רוזן

למנהל הפורום שלחתי לך שאלה אישית בדואר האלקטרוני שקשורה לנושא של התשובה שלך.אודה לך אם תתייחס ותייעץ לי .

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה