היפני יאמאמוטו טסונטומו מאתגר אותנו

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

שלום לכולם - בשקט הטהור שלפני יום כיפור אני מוצא את עצמי מעיין בספר "האגאקורה" של יאמאמוטו טסונטומו , שפורסם לראשונה אי-שם בשנת 1716 .שלוש שנים לאחר מכן הלך לעולמו. היפני המוכשר , יאמאמוטו טסונטומו , היה בחייו עוזרם הראשי של סמוראים בכירים. לאחר מות אדונו, מיטסושיגה , בחר לפרוש ולהתבודד בשארית חייו במנזר ; שם בעזרת ידידו טאשירו טסוראמוטו , העלה על הכתב את תובנות הסמוראים אליהם נחשף במסגרת עיסוקו לאורך השנים. כתביו אוגדו לספר הנפלא "האגאקורה" שממוקם אצלי בארון הספרים במקום של כבוד. בעמוד 24 כותב יאמאמוטו טסונטומו תובנה אחת מיני רבות שחובה שכל אחד ואחת יאמצו אל עמקי ליבו לידיעה ויותר מכך ליישום . ראו זאת כאתגר אישי - ציטוט: "במשך כל חייך , התקדם כל יום , הפוך יותר מיומן משהיית אתמול , יותר מיומן מאשר אתה היום , אין לזה סוף" כל כך רהוט , כל כך פשוט , כל כך אמיתי , כל כך נכון. חישבו כמה טוב יהיה לכל אחד מאיתנו ברמה האישית.חישבו כמה טוב יהיה כאן בעולם אם כולנו ניישם תובנה זו. העבירו מסר זה הלאה למען כולנו. שנה טובה לכולנו , שנת התחדשות ושיפור . ו-שיהיה רק טוב .... וזה תלוי רק בנו :) בברכה - גרשון קום

30/09/2009 | 13:49 | מאת: מיקי אזולאי איקידוקה

מה שמזכיר לי גרשון שביקרתי בבית כנסת ביום כיפור ולא מצאתי ענין כל כך במילים ובמשפטים שהיו במחזור של יום כיפור אולי בגלל שהעברית לא מובנת לרוב מה שלא עושה חשק מי יודע מה להתחבר לענין. כן מסכים איתך שהאגקורה זה ספר ענק . כיף לקרוא את מה שכתבת . להתראות מחר באימון מיקי אזולאי , איקידוקה

30/09/2009 | 22:28 | מאת: דביר

אני רוצה להתייחס לענין שמיקי אזולאי נוגע בו וגרשון כתב את זה גלוי יותר וזה העברת מסרים בצורה ברורה ללא משמעויות כפולות. אז בלי לזלזל בספרי התפילה שלנו סידור, מחזור וכו' אפרופו "הקיטורים" של מיקי אזולאי על הביקור שלו בבית כנסת מה שרציתי כאן לכתוב שלפני המון זמן שמעתי הרצאה על הקשר בעיסוק בתנועה מכל סוג כולל אומנות לחימה שגורמת לשינויים במבנה האישיות אמל המתרגל וזה מתבטא גם בצורת דיבור. אצל אלה שעוסקים בצרוה קבועה ורצינית בתנועה כולל אומנות לחימה העברת המסרים המילולים תהיה בדרך כלל קצרה ברורה ואת זה הזכיר גרשון לגבי המסר של היפני שהוא כתב עליו בהודעה שלו. להתראות מחר באימון

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה