עמידה יציבה

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

03/08/2009 | 12:18 | מאת: תמר

אני יודעת שיציבה נכונה בכדי לשמור על יציבות יכולה להיות מטופלת בשיטות תנועה טיפולית ולכן אני שואלת כאן איך בדיוק שרירי רגליים משפיעים על יציבה נכונה .

03/08/2009 | 12:21 | מאת: תמר

התכוונתי בהודעה שלי שעמידה נכונה ולא יציבה נכונה יכולה לשמור על יציבות. מקווה שהשאלה ברורה.

שלום - הנחת היסוד נכונה . השרירים מסייעים לייצב את הגוף לכל אורך קו מרכז הכובד ובכלל זה הרגליים. לרוב זו פעולה מאזנת בין השרירים בחלק החזיתי של הגוף לחלק האחורי. לגבי הרגליים עליהם את שואלת אז ברמת האזכור אציין את השרירים הדואגים לייצוב שהגוף לא יטה קדימה / אחורה מידי. מוקד ראשון שם עובר קו מרכז הכובד : קרסול . מייצבים שרירי שוק אחורי Gastrocnemius ומאזנים אותם השרירים הכופפים גבית של כף הרגל. מוקד שני שם עובר קו מרכז הכובד : ברך . השרירים המאזנים ודואגים לייצוב מוקד זה הם כופפי הברך ופושטי הברך. מוקד שלישי: מפרק הירך . לייצוב מוקד זה מסייעים בעיקר שרירי העכוז הגדול מוקד רביעי שאפשר לייחס לקטגוריה הזו הוא האגן . המסייעים השרירים לייצוב אזור זה הם בעיקר שרירי קרקעית האגן ושרירי הבטן לאיזון. כמו כן שרירי ה- Gluteus Medius מייצבים את האגן בזמן הליכה. בברכה – גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה