התייעצות: מהירות תנועה ויציבה נכונה

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

15/07/2009 | 09:43 | מאת: Karin_Ofek

שאלה: לא ברור לי סופית אם יש קשר בין מהירות התנועה שהאדם מבצע עם עצמו לבין מצב של יציבה נכונה .

שלום- אם הבנתי נכון את השאלה אז בהחלט - כן. ליציבה מאוזנת השפעה על מהירות ויעילות תנועה. יציבה מאוזנת מאפשרת יציאה מהירה, חלקה ויעילה ממצב נתון ; וכניסה מהירה, חלקה ויעילה למצב תנועתי /יציבה - אחר . וההפך. במקרה של יציבה לא מאוזנת – האדם בשלב הראשון צריך להביא את עצמו, מהמנח המיותר והלא מאוזן שבו הוא מצוי, לנקודת התחלת ביצוע התנועה ; ורק לאחר מכן לבצע אותה ; אקט מבזבז אנרגיה , מעיק שלא לצורך על מערכות השלד וכמובן מבזבז זמן . דוגמה טובה וחיובית ניתן לראות בהתבוננות מוטורית של חתול . (אגב, מכלל התנועות של חיה מדהימה זו, יש תנועת חתול מסוימת שמחשבי המאה ה-21 לא הצליחו לנתח ולהבין את המכניזם שלה... יש לנו עוד מה ללמוד מהטבע שמקיף אותנו). דוגמה טובה נוספת, ניתן לראות בהתנהלות מערכת הידרוגרפית (נהר) במרחב; מנקודת היציאה שלו (אגן ההיקוות) באזור ההר ועד השפכו לאוקיאנוס. לא משנה איזה נהר ובאיזה מקום בעולם..... למערכת הנהר מבנה מאוזן - יציב זהה בכל נהרות העולם , שניתן לתאר גרפית. גם כאן, מבנה מאוזן זה , מאפשר תנועת זרימת מים יעילה, מהירה מבלי לבזבז אנרגיה מיותרת. לסיכום : כן , יציבה מאוזנת תורמת גם לפרמטר ביצוע מהירות תנועה. בברכה - גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה