המוח ברפואה הסינית?

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

08/05/2009 | 21:25 | מאת: דש

ברפואה הסינית המסורתית ישנה התייחסות לאיברים הפנימיים אבל אינני מוצאת התייחסות למוח. האם מישהו יכול להאיר את עיניי לגבי תפקיד המוח בתפיסה זו? תודה רבה

10/05/2009 | 15:31 | מאת: לומד שיאצו וטווינה

לידיעתך דש שלא כל האיברים שקיימים ומוכרים לנו הם מוזכרים בר"ס ההתיחסות בר"ס היא לגבי תפקודיים אנרגטיים של האיברים אם תקראי ספר רפואה סינית אפילו בסיסי ביותר תוכלי לראות שיש חלוקה של תפקידים לאנרגיות האיברים השונים וחלק מהתפקידים שלהם תואמים את תפקודי המוח שמוכרים מהמדע המודרני

27/01/2010 | 20:26 | מאת: עדיאל אדר

זה נכון שיש חלוקה אנרגטית של 11 איברים עיקרים אבל בנוסף אליהם יש לנו גם את האברים המכונים extra fu אלו איברים שמתעסקים בתמצית הכי בסיסת שלנו (jing) אם מסתכלים על המח הוא בעצם האיבר הכי גבוה בגוף שלנו זאת אומרת שהוא הכי קרוב לשמים כך שאין לנו בקושי נגיע בו נאמר על המח שהוא עירבוב של shen+jing כלומר עירבוב של התמציות הכי בסיסיות שלנו יחד אם הרוח שלנו לכן רב הנסתר על הנגלה

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה