יסוד המתכת בצ'י קונג וטאי צ'י וצ'י קונג לנשים

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

07/05/2009 | 21:19 | מאת: אוהד קדם

שלום לכולם. ב 15-16.5 נארח את ז'אן מישל שומה ולורנס קורדלס, מורים אורחים מצרפת לשני ימי סדנאות. ז'אן מישל יעביר יום אחד על יסוד המתכת בתנועה וביישומים, ויום אחד על יסוד המתכת בתרגול הפנימי. לורנס תעביר יום אחד על הוראת צ'י קונג לילדים, ויום אחד על צ'י קונג לנשים - סדרה יפהפיה שפותחה על ידי המאסטרית ליו יה פיי. לכל מי שעוסק בצ'י קונג ומתעניין בהכרת הגישה של חמשת האלמנטים לעומקה, ובצ'י קונג לנשים ולילדים, אני ממליץ לבוא ולהתנסות. פרטים על הסדנאות יש כאן http://www.qigong.co.il/jean-michel-5.09.html הסבר קצר על חמשת האלמנטים בטאי צ'י וצ'י קונג יש כאן http://www.qigong.co.il/Blog/?p=37 להתראות

08/05/2009 | 12:46 | מאת: דלית

לאהד קדם מדוע בחרתה להתרכז באלמנט מתכת ? תודה - דלית

08/05/2009 | 23:41 | מאת: אוהד קדם

שלום דלית הסדנא הזו מתוכננת להיות אחת מחמש סדנאות שבהן ילמד ז'אן מישל את הגישה שלו לכל אחד מהאלמנטים בהקשר של תנועה, לחימה, תרגול פנימי ומודעות. ז'אן מישל בחר להתחיל את הסדנאות עם אלמנט המתכת, מכיוון שהאיכות של המתכת היא האיכות הראשונה שנלמדת בתהליך של התרגול הפנימי. ההפניה של המודעות פנימה, המעבר מחשיבה לתחושה, והיכולת להוריד את הצ'י אל הטאן טיאן התחתון, הן כולן מיומנויות שקשורות לאנרגיה של יסוד המתכת ומהוות את השלב הראשון בלימוד העבודה עם הצ'י. בשיחה שהיתה לנו היום הוא הסביר גם שמבחינת הבטיחות של התרגול, יש חשיבות רבה למיומנות של הורדת הצ'י אל הטאן טיאן, ולכן המיומנות הזו צריכה להתפתח בתחילת התרגול. זאת על מנת לאפשר תרגול בטוח ולמנוע עליה לא רצויה של צ'י בתרגולים כמו המסלול השמימי הקטן. בביקורים הבאים של ז'אן מישל, נמשיך את תהליך הלימוד של כל חמשת האלמנטים.

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה