השתלמות איכותית ייחודיית ומומלצת בחום.

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

שלום לכולם ! זה עניין של מסורת מבורכת : אסף אביזוהר , סנסאי , דאן 3 באייקידו ומורה בכיר בצ'י קונג , מזמין אותנו לסדנה ייחודית ומעניינת המשלבת הבנות וטכניקות משתי תורות אלה : האייקידו והצ'י קונג. הסדנה מיועדת גם לאלה שלא חוו לעולם תירגול אייקידו או/ו צ'י קונג - כך שכולם מוזמנים , גם אם הכושר הגופני לא משהו...... :) אסף אביזוהר : " הסדנא מתאימה לכל אדם שמתעניין בנושא, ושואף לשיפור בריאותו ותפקודו ואף לספורטאים, למתאמני צ'י-קונג, אייקידו ושאר אומנויות לחימה. ". הסדנה תעסוק בפעולת הגוף על פי מודל "נשימת השיקוי הפנימי" ("ניי-דאן צ'י-קונג"). אסף אביזוהר יילמד להפעיל את הגוף, באמצעות נשימה ותנועה ייחודיים. אסף אביזוהר : " נלמד להפעיל את הגוף באמצעות נשימה ותנועה ייחודיים .זהו תרגול חוויתי המאפשר טיפוח יום-יומי יעיל ביותר של הבריאות, משפר את התנועתיות, מסדיר את היציבה ומאזן את הגוף והנפש. נראה כיצד מחזור יין-יאנג משתלב בתנועתיות הגוף, בתרגילי צ'י-קונג ובטקטיקה והאסטרטגיה של האייקידו". מועד: חול המועד פסח, יום רביעי, כ"א בניסן, 15באפריל 2009. לסדנה שני מחזורים : בבוקר 08:00-11:00, אחה"צ 16:00-19:00. מקום: דוג'ו האייקידו המעוצב בצורה מיוחדת בכפר הירוק (בחממת הפאפייה מול הרפת). ציוד: בגדים נוחים . על מזרון האימונים עולים יחפים או עם גרביים נקיות ורעננות הנגרבות עם העלייה למזרון הדוג'ו. לפרטים נוספים : אסף אביזוהר , נייד : 054-4944804 דוא"ל:[email protected] אני מצרף קישור לתמונות שצילמתי בהשתלמות בשנה שעברה.... נגיעות להתרשמות....... http://www.flickr.com/groups/700007@N24/ סופשבוע נעים - גרשון קום

16/03/2009 | 15:29 | מאת: שודאן

כקראטיסט וותיק שמתענין בכל מה שקשור לתנועה מהמזרח אכן נשמע לי מענין טוב לדעת תודה על ההודעה ביי רובי דן

23/03/2009 | 14:43 | מאת: רוני לוי

אני יודע שהאייקידו מבוסס על ג'ודו וג'יגטסו. האם לפי ההשתלמות הזו ניתן גם להבין שהוא מבוסס גם על צ'י קונג ?

28/03/2009 | 16:18 | מאת: אסף אביזוהר

מוריהי אושיבה, או-סנסאי, ממציא האייקידו למד אומניות לחימה יפניות מסורתיות החל מגיל הנעורים. בניהן מספר סוגים של ג'יוג'יטסו, מספר אומניות חרב, וכן בהתגייסו לצבא יפן עבר הכשרה של חייל קרבי אשר כללה שימוש ברובה מכודן. אחר כך למד דאייטו ריו אייקי ג'יו ג'יטסו ואז החל בלימודים רוחניים בכת אשר בשורתה הייתה בשורת שלום. הג'ודו לא היה מקור ישיר שלו. ידוע סיפור על ביקורו של ג'יגורו קאנו, מייסד הג'ודו ביחד עם תלמידיו הבכירים אצל או-סנסאי. בביקור זה התפעל מייסד הג'ודו מאמנותו של אושיבה והמליץ למספר תלמידים בכירים שלו לעבור וללמוד אייקידו. בינהם היה קויצ'י-טוהיי (דאן-10). מורהיי אושיבה, מייסד האייקידו, החל ב1942 ביצירת אמנות האייקידו ולא הפסיק להתפתח ולפתח עד יומו האחרון ב1969. תמיד התעניין בנושאי בריאות והיה קרוב לעולם הרפואה הסינית ושאב ממנה הרבה רעיונות וידע. הנרי קונו סנסאי, מורה לאייקידו, קנדי ממוצא יפני, היה תלמיד של או-סנסאי בשנותיו האחרונות. הוא ביסס את משנתו על חקירת יין ויאנג בתנועה. (Yin AND Yang in Moition). חיפוש בGOOGLE מפנה לדיונים מרתקים בנושא. דוגמאות בלינקים הבאים: http://www.aikiweb.com/columns/rrobertson/2004_09.html http://www.primalpics.com/henry_kono/ הנרי קונו מעיד כי שאל את או-סנסאי את השאלה הבאה:"מדוע איננו מצליחים לעשות אייקידו כמוך?" והתשובה הייתה: "כי אינכם מבינים את העיקרון של יין ויאנג.!" מכאן אנו למדים כי מייסד האייקידו ראה את אומנותו כמבוססת על צ'-קונג. הסמינר בפסח יעסוק בליבה של הצ'י-קונג (והאייקידו) ויתבסס על הניי-דן-צ'י-קונג שהוא דגם של מחזור יין יאנג פנימי. זהו כלל גדול אשר יכול לעזור לכל אחד, הן בחיי היומיום, הן בבריאות והן באמנות תנועה ולחימה.

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה