הגיע העת להוציא את השלד מהארון

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

שלום לכולם ! מאמר חדש : על חשיבות הטיפול בשלד גופינו ... כן יש דבר כזה .... כמה מאיתנו מייחסים תשומת לב לשלד גופינו שמשרת אותנו נאמנה רגע רגע ? ... על הקשר בין פוליסת ביטוח חיים יקרה לאימון צ'י קונג , על הקשר בין הישרדות בתאונה ואימון צ'י קונג... על כל זאת ועוד במאמר הבא. הקישור : http://www.doctors.co.il/xID-7904,xCT-81,m-Doctors,a-Article.html סופשבוע נעים .... וקדימה לאימון צ'י קונג ....... :) להתראות - גרשון קום

09/02/2009 | 07:23 | מאת: Roai

המאמר הוא מענין ובכל זאת אני רוצה לשאול איך זה שמצד אחד יש תנועות שהמפרקים מסוגלים לבצע ומצד שני ידוע תמיד לימדו אותי שאסור לבצע אותם כמו בחימום שלא מקובל לקחת את הראש לאחור ויש עוד דוגמאות.

שלום - אין טעם למנוע ממערכת המיפרקים מנחי גוף שהיא יודעת ומסוגלת לבצע . כפי שכתוב במאמר , אם נמנע מהשלד תנועה זו או אחרת , סביר שהוא יבצע אותה באופן פתאומי ברגע טראומה בשל הנסיבות . ואז , כדאי שהוא ידע לבצע את התנועה שנכפית עליו בצורה הטובה והאיכותית ביותר - וזה פונקציה של תרגול נכון. ככלל שני עקרונות : 1.בכל מה שקשור למנחי גוף אפשריים , נזק עלול להיגרם מאופן ביצוע התנועה ולא בגלל ביצועה. לצורך כן במעשה הבריאה :) נוצרו המורים שיסבירו וידריכו איך מתי וכמה לבצע . 2.בכל מיקרה יש להיות קשוב לגוף ולתרגל בהתאם מבחינת עצימות ותדירות . גם כאן ניתן להיעזר בהמצאה שנקראת מורים . בברכה – גרשון קום

13/02/2009 | 13:14 | מאת: אופק גרין

היי גרשון מאמר טוב ומענין כפיזותפריסט הוא נותן לי הרבה דרייב למחשבה על הכנסת אלמנטים חדשים בעבודה שלי ואני מתכוון לאלמנטים של השיטה שלך ביי

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה