ליקוייי יציבות עמוד שדרה צוארי

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

02/02/2009 | 15:51 | מאת: אסי סטודנט

מעונין לדעת אם יש פתרונות טיפוליים בתנועה לסובלים/ות מללקויי יציבות עמוד שדרה-צוארי

שלום – מנח לא מאוזן של עמוד שדרה צווארי יכול להיווצר בגלל מספר סיבות , כך שראשית יש לבדוק את הסיבה לתופעה . חלק מהסיבות ניתן לפתור בטיפול תנועתי כמו הסיבות הבאות : 1.מתחים נפשיים. 2.מצב מנטאלי . 3.מנח לא מאוזן של כף הרגל עשוי להשפיע על מנח הצוואר (יש לכך התייחסות נרחבת יותר בשאלה שנשאלה כאן בעבר בפורום). 4.חוסר מודעות לגורמים סביבתיים בעבודה , הרגלי ישיבה , עמידה ,שכיבה - לא נכונים. 5.חוסר איזון בין שתי קבוצות השרירים בין אלה בקדמת הצוואר לאלה הממוקמים מאחור. לעיתים ניתן להסתפק בטיפול תנועתי ולעיתים מומלץ לשלב עוד תחום טיפולי בהתאם לצורך. (בכל מיקרה יש לוודא אלף פעמים שלא קיימת פתולוגיה בצואר; שאם כן , יש להתייעץ עם הרופא המטפל בענין). בברכה – גרשון קום

04/02/2009 | 09:37 | מאת: אסי סטודנט

לגרשון קום תודה על התשובה\שלחתי לך מייל עם תמונה של מיקרה ספציפי. אודה לך אם תתיחס למייל שלי . אסי

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה