תנועה ספירלית עם היד

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

27/01/2009 | 15:33 | מאת: צורי

למטפלים בתנועה : מי שיודע יש לי שאלה שאני לא יודע לענות עליה שקיבלנו בשיעור אנטומיה: איך מתאפשרת תנועת ספירלה עם היד לדוגמא בשימוש באומנויות לחימה בזמן שידוע שהמיפרק מבצע תנועת הרמה והורדה כלומר פשיטה וכפיפה ? עם שתי תנועות אלה לא ניתן לבצע תנועת ספירלה. תודה מראש על תשובה.

שלום - תנועת יד ספירלית (שמופיעה לעיתים קרובות, בעיקר בתרגילי אלמנט עץ בסגנון אותו אני מתרגל ומלמד) מתאפשרת אודות למבנה העצמות באמה. תנועת ספירלה מורכבת מתנועה סיבובית של כף היד כשהיא פונה כלפי מעלה ותנועה סיבובית כך שכף היד פונה כלפי מטה . תנועת סופנציה ופרונציה. כאמור זה אפשרי אודות למבנה העצמות באמה : בתנועת פרונציה (כף היד כלפי מטה) בעזרת עצם ה - Radius שעוברת מעל עצם ה- Ulna בתנועת סופינציה - כף היד פונה כלפי מעלה , ובמצב זה שתי העצמות מקבילות זו לזו. (ממליץ לפתוח אטלס אנטומי לראות את זה) מקווה שסייעתי - גרשון קום

29/01/2009 | 10:37 | מאת: צורי

אחלה עזרת מאד מודה לך

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה