פירוק מרכיבי צעד הליכה

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

10/01/2009 | 20:10 | מאת: אליס

האם הצ'י קונג טיפולי יש פירוק של מרכיבי צעד הליכה לצורך טיפולי ?

10/01/2009 | 20:13 | מאת: אליס

טעות בכתיבה שלי : התכוונתי בצ'י קונג טיפולי האם בצ'י קונג טיפולי יש פירוק של מרכיבי הליכה לצורך טיפולי לצרכים שונים כמו העלאת מודעות , שיפור הליכה , שיחזור יכולת הליכה לפצועים וכו' ?

שלום - קיימים סוגים שונים של צעדים כשביצועם מאופיין בייעילות של חיסכון באנרגיה עם ביצוע אפקטיבי של צעד. לגבי צעד בסיסי , מזהים חמישה שלבים. נבחין בין פעולות כף רגל ימין לכף רגל שמאל : א. רגל ימין: Heel Strike - תחילת הצעד על ידי יצירת מגע עקב-קרקע. ב. רגל ימין: Foot Flat - המשך מגע כף הרגל בקרקע . לביצוע שלב זה יש לחוש מגע כרית בוהן גדולה , כרית בוהן קטנה ועקב עם הקרקע. ג. רגל ימין: Mid Stance - העברת מרכז הכובד של הגוף לאורך הציר "עקב – בהונות" לאורך כף הרגל.. ד. במקביל, רגל שמאל מבצעת - Heel Off : הרמת העקב וניתוק מגע מהקרקע למעט בהונות. . ה. רגל שמאל: המשך ניתוק הבהונות מהקרקע –Toes Off . ושליחת הרגל קדימה לביצוע שלב הראשון Heel Strike . לגבי העברת משקל גוף בין הרגליים : משלב א' עד שלב ד' תהה העברת משקל גוף הדרגתית לרגל ימין ,כך שרגל שמאל הופכת להיות בהדרגתיות בהתאמה "הרגל הקלה" עד השלב בו היא מבצעת את שלב א' , ואז רגל ימין הופכת להיות "הרגל הקלה"..... בברכה - גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה