שאלה: שימוש בנעליים אצל קשישים

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

16/12/2008 | 19:25 | מאת: רונן

אני מטפל בדיקור וטווינה . מטופלת שלי בת 82 שסובלת מיציבה לקוייה התייעצה איתי לגבי השאלה עד כמה עובי סוליה של הנעל משפיע או בכלל לא משפיע על לקות יציבה . אם הפורום לא עוסק בענין הזה אז למי מומלץ כן לפנות.

שלום – באופן עקרוני צריך לדעת שאיכות התנועה של כף הרגל ומנח כף הרגל עם הקרקע משפיע על היציבה כולה . ניתן לראות בזה אפקט פרפר : כף הרגל שם למטה משפיעה על איכות היציבה לכל אורך הגוף עד קצה הקודקוד . לענין השאלה: מכיוון שהנעל חובקת את כף הרגל , יוצא שכף הרגל מאבדת מיכולת התנועתיות שלה ומנח כף הרגל מקובע לא תמיד בצורה טבעית ובריאה . המצב מחמיר בנעליים עם סוליות עבות וקשיחות שמשום מה נחשבות לטרנד באופנת הנשים לאחרונה . בסוליות מסוג זה, כף הרגל כלואה בתוך הנעל ורמת התנועתיות של כף הרגל יורדת מאד עד כדי כך, שהקרסול נאלץ לקבל את תפקיד אחראיות התנועה של כף הרגל האומללה הכלואה בנעל המגושמת . תרחיש זה פוגע ביכולת כף הרגל לסייע ביציבה מאוזנת , שמירת שיווי משקל וספיגת זעזועים במידת מה. מצורף כאן למטה קישור לתשובה נוספת כאן בפורום בעניין חישני כף הרגל בעיקר גופיפי גולג'י המעבירים מידע למוח על נתוני היציבה לקבלת שיווי משקל אופטימאלי . סוליה עבה ונעל מגושמת מונעים את תיפקוד חישניים אלה דבר העלול לגרום לנפילות אצל קשישים. רצוי לבחור בנעליים עם סוליות רכות וגמישות בכדי לאפשר תנועתיות כף הרגל. לדוגמא אני רואה קשישים הנעולים בנעלי ספורט בריאות NB וזה נהדר . כמו כן הליכה יחפה במידת האפשר מומלצת בעיקר על חול , לדוגמא על חול חוף הים שם ניתן להיות לא רק בקיץ כמקובל אלא בכל עונות השנה. אם יש בעיה אורטופדית או בעיה רפואית אחרת בכף הרגל (ולא חסרות כאלה אצל קשישים) יש להתייעץ עם הרופא המטפל. הקישור לעניין גופיפי גולג'י ואחרים המעבירים מידע יציבה ותנועה מכף הרגל למוח : http://www.doctors.co.il/xFF-List,xFI-1395,xPG-21,m-Doctors,a-Forums.html#13649_13637 בברכה – גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה