מתיחת עמוד שדרה יש דבר כזה?

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

22/10/2008 | 14:10 | מאת: אשתו

בעלי יצא בשעה טובה משיקום ממושך אחרי תאונת עבודה שהוא עבר. המליצו לו לעשות תרגילים להארכת עמוד השדרה בפיזיותרפיה בקופ"ח ובהמשך להצטרף לקבוצת התעמלות כלשהי אלכסנדר וכו' פתאום אני חושבת לעצמי למה בעצם צריך להאריך את עמוד השדרה ואם זה בכלל אפשרי בהתעמלות רגילה או שצריך מכשירים בשביל זה

שלום – הסיבות העיקריות הם: א. הגדלה של המרווח בין חוליות עמוד השדרה. ב. מתיחה לרצועות ולשרירים התומכים בעמוד השדרה. ג. לסובלים מבעיות דיסק , אימון להארכת עמוד השדרה עשוי להפחית את עוצמת הלחץ הבין- חולייתי. ניתן להשיג תוצאות טובות באימון תנועתי גם בעזרת תרגילים רלוונטיים ללא מכשירים לאחר שלב הפיזיותרפיה . בברכה – גרשון קום

30/10/2008 | 19:36 | מאת: ליזה

אני משחקת טניס, וסבלתי מכאבי גב 10 שנים (מגיל 15). עשיתי פיזיותרפיה כמה פעמים והכאבים חזרו בכל פעם מחדש. שני פתרונות שהצילו את הגב שלי: 1. לקנות מזרון שמתאים לכם ונוח. לא לזלזל! אני באופן אישי רכשתי מזרן XXXXXXXX פתאום קמתי בבוקר ולא היו כאבים!!מזרן איכותי חשוב מאוד מאוד מאוד 2. לעבוד על הארכת השריר הארבע ראשי (ירך קדמי) ועל האליפסאוס (שריר קצר וחשוב מאוד שמחבר בין הירך לבין המותן). שנים טיפלתי בגמישות של הגב ושל הירך האחורי ורק אחרי הארכת השרירים הללו הכאבים חלפו. הפיזיותרפיסט המלאך שטיפל בי אמר לי שרוב הפיזיו' לא מכירים את זה, אז לתשומת ליבם. קיבלתי את החיים שלי בחזרה בזכותו ובזכות המזרן פלא הזה. ליזה [email protected]

כל הכבוד על ההתמדה בענין המלצת המזרון כשמישהו כאן שואל על בעיות גב. הפירסומת כאן אסורה כך שהשם המסחרי של המזרון נמחק וכך זה יהיה גם להבא. בריאות ועסקים טובים !

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה