שאלה - יציבה

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

20/07/2008 | 19:31 | מאת: אסטוניה

היי , איך אני יכולה לדעת אם היציבה נכונה בגלל חלוקת עומס נכונה על כפות הרגליים. אני יודעת שבטאיצ'י שמים לב לצעידה שקולה וגם בעמידות צ'יקונג

שלום – הגדרת מצב מאוזן של חלוקת עומס משקל הגוף על כף הרגל : אם נוריד אנך, ממרכז שריר התאומים עד הרצפה, האנך אמור לחצות במרכזו של העקב. במצב זה גיד אכילס יהיה במצב אנכי. ניתן גם להתבונן בנעליים שאנו נועלים אותם הרבה זמן ברגע שהן מונחות בצד. הן אמורות להעיד הרבה מאד על נתוני כף הרגל שלנו. לעניינינו :הביטו האם הן מיוצבות או שהן במגמת נטייה פנימה לכיוון גשר כפות הרגליים או לכיוון החיצוני של כפות הרגליים , "סכין" כפות הרגליים. (התשובה לא מתייחסת לרגלי O או רגלי X שהם תופעות של חוסר איזון לכשעצמן). בברכה – גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה