מאמר: איך זה שכוכב אחד מעז והאחר לא

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

שלום - איך זה שהשכן או זה האחר מצליח יותר או אם תרצו איך זה שכוכב אחד מעז והאחר לא..... האם זה ענין של ברכה השורה על המצליחן או שמא הקללה היא זו השורה על האי המצליחן , אולי עין - הרע לא עלינו?..... ואולי מדובר כאן בענין אחר לחלוטין ?..... האם יתכן שאימון צ'י קונג יוכל לסייע להשגת הצלחה והעצמה אישית ? על כל זאת ועוד, תוכלו לקרוא במאמר חדש שלי שמופיע כאן בעמוד הראשי של האתר דוקטורס במהלך הימים הקרובים. (הקישור כאן למטה). על פניו המאמר מנסה למצוא את הקשר בין כוכב נולד- לדימוי עצמי שלילי - לטיפול תנועתי בשיטת צ'י קונג למען העצמה אישית........ מקווה שתהנו ושתיישמו . הנה הקישור למאמר : http://www.doctors.co.il/xID-7236,xCT-81,m-Doctors,a-Article.html בברכה - גרשון קום

14/07/2008 | 20:46 | מאת: אוי צוקי

הגעתי למאמר דרך המלצה באתר תפוז בפורום אומנויות לחימה. מאמר טוב מאד שרק מחזק את דעתי שחוגי אומנוית לחימה לכל הגילים רק יכול לעזור ולסייע בענין של בטחון עצמי. כמו כן אני רוצה להוסיף שאם הזכרת את המתאגרף במאמר שלך אז ברמה מקצועית מתאגרפים לדוגמא לומדים שפת גוף נכונה שתסמן בטחון עצמי למרות שהם יכולים למות מפחד לפני תחרות וגם להיות בטוחים בהפסדם אבל שפת הגוף אותה הם לומדים לא תחשוף את מה שמתרחש אצלם בפנים .

שלום "אוי-צוקי" תודה על תגובתך. חשוב לי להדגיש שבטיפול תנועתי על בסיס צ'י קונג לא מלמדים שפת גוף חדשה, אלא מהות הטיפול היא זו שיוצרת שינויים פיזיים או/ו מנטאליים שבאים לידי ביטוי לעיתים גם בשינוי שפת גוף . הנחת היסוד כפי שמוסבר במאמר היא, ששפת גוף משקפת מצב מנטאלי או/ו פיזי אצל המטופל. תודה – גרשון קום

18/07/2008 | 12:38 | מאת: דובי

לגרשון קום אני לא מכיר אותך אישית אבל הכתבה שלך ריגשה אותי בעיקר המילים אני מצטט: "מטרת הטיפול להוביל את המטופל אל פודיום המדליות באולימפיאדה האישית היומיומית של המטופל." אני מטופל אצל פסיכולוג ולא בשיטות אלטרנטיביות אבל בכל זאת הכתבה הזה מדברת אלי.

שלום - תודה שקראת ושיתפת אותנו . בהצלחה ! גרשון קום

22/07/2008 | 12:31 | מאת: הכנה מנטלית

הכנה מנטלית לפני תחרות או מבחן זה עוד כלי שיכול לעזור .

שלום – הכנה - מנטאלית זהו כלי עבודה או אקט המצוי באג'נדה של המצליחן המורגל במבחנים אלה ואחרים. אבל - מתוך ניסיון עבודה עם אלה שעדיין לא עלו על פודיום ההישגיות לצערי, אצלם אני שומע אמירות שהם אנטיתזה להכנה מנטאלית כמו : "אני בטוח לא אצליח" , "עזוב, גדול עלי" , "אף פעם לא הצלחתי" וכן הלאה... אמירות אלה משקפות דימוי עצמי שלילי וזה לא דבר של מה בכך לעקור גישה שלילית זו. תפקידו של המנחה , המטפל , הקאוצ'ינג הוא להכיר למטופל את האמצעי היעיל הזה המכונה "הכנה מנטאלית" כמרכיב אחד מיני רבים בדרך לכבוש הצלחות. אבל דבר ראשון אדם צריך לדעת שיש לו את הרשות והיכולת להצליח. בברכה – גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה