מחפשת מאמר על "חיבוק עץ"

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

03/07/2008 | 10:36 | מאת: Olobi

בס"ד פעם התפרסם בפורום הזה מאמר על "חיבוק עץ" . אני מעונינית לקבל את ההפנייה למאמר הזה. תודה מראש

03/07/2008 | 22:55 | מאת: אוהד קדם

אני לא יודע אם למאמר הזה התכוונת, אבל יש בו הסתכלות יפה על תרגול מדיטציה בעמידה. http://www.qigong.co.il/qigong-western-look.html

04/07/2008 | 11:53 | מאת: סיני הראל

מתעניינת יקרה יש לנו כוחות נפלאיחם ואנשים יקרים בארצנו שלקחו את הרפואה הסינית כמה דרגות למעלה אחד מהם הוא אורי אלישר מנהל המגמה לשיאצו במכללת מדיסין כקולגה, אין לי מילים לתאר את תרומתו לקידום הבנת הצד האנרגטי של הרפואה הסינית שאפו!!! המדיטציה: העץ שכבו על המזרן על גבכם, הניחו אותו בעדינות ,נשמו נשימה ארוכה ועצמו עיניכם. אנו עומדים לצאת למסע לתוך יער מלא בעצים, כל אחד יכול לבחור לו עץ דמיוני שמוצא חן בעיניו. מצאתם ,עכשיו התחברו לעץ, בעצם, ספגו אותו פנימה הפכו בגופכם לעץ. חושו את הזרע הנמצא במרכז האגן שלכם. אפשרו לעצמכם להרגיש כיצד השורשים יוצאים מהאגן לכפות הרגליים, וחושו איך הגזע מתרומם לגובה עמוד השדרה,ומוציא ענפים ועלים לידים. המאסטרים הטאואיסטים, התייחסו בכבוד, שלא לומר ביראה, לעצים. בעיניהם דובר על ישויות בעלות כוח אדיר. הם צפו בעצים, והעצים צפו בהם, ניצבים בדממה, סופגים את אנרגיות האדמה והשמיים. עצים ניזונים בעיקר מאור, כאשר מים ומינרלים מהאדמה מרכיבים עד 30% מצריכתם התזונתית. הטאואיסטים טענו שעצים הם הצמחים הגדולים והמפותחים ביותר מבחינה רוחנית, על פני האדמה. הם הטיפו שהעץ מצוי במדיטציה מתמדת, ואנרגיה עדינה היא שפתו הטבעית. העץ הוא יצור חי ומגיב. ניתן לפתח עמו מערכת יחסים עדינה של תנודות אנרגטיות. הדבר הוא לתעלתכם ולתועלתו של העץ. קירבה מודעת לעצים עשויה לסייע בפתיחת ערוצי האנרגיה שלנו ולטפח שלווה, נוכחות וחיוניות. נוכחותנו בקרבת העץ עשויה לסייע לו להתמודד עם חסימותיו הוא, ועם אזורים נטולי חיוניות בתוכו. כפי שכתב נתן זך: "כי האדם עץ השדה, כמו העץ הוא צמא למים, כמו האדם הוא נשאר צמא". העצים צמאים למגע. מגע של רוח, של ציפורים ובעלי חיים, אבל עץ – אלא אם כן מדובר בעץ פראי לגמרי שאינו מכיר את הגזע שלנו; עץ צעיר שהאנרגיה שלו לא חזקה מספיק כדי להרשים אותנו; עץ גדול מאוד שהאנרגיה שלנו לא חזקה מספיק כדי למשוך את תשומת לבו; או עץ עתיק שאינו מתעניין בנו עוד - אותו עץ זקוק גם למגעו של אדם מודע. שלמה, המלך, מתואר בספר מלכים: "ו?י?ד?ב??ר ע?ל ה?ע?צ?ים מ?ן ה?א?ר?ז א?ש??ר ב??ל??ב?נו?ן ו?ע?ד ה?א?זו?ב א?ש??ר י?צ?א ב??ק??יר" בתרגול הבא איני מציע לכם לדבר עם העצים, אלא, להקשיב להם. אם תגלו את נוכחותם של העצים, את היותם יותר מאשר עדים אילמים, תעמיקו את הבנתכם בנבכי העולם. זהו נתיב התפתחות שאין שני לו, ורבים נמנעים ממנו באופן שמצער אותי אך מעורר בי גם הזדהות והבנה. לאלה מכם המעוניינים בהתנסות יוצאת דופן, הנה מספר הנחיות: אינכם צריכים לצעוד אל תוך היער כדי למצוא עץ מתאים לעבוד אתו. עצים הרגילים לנוכחות אנשים סביבם מבינים את האנרגיה שלנו ולמעשה הם הרבה יותר נגישים וידידותיים מאלה המבודדים בשטח הפתוח. חצרות הפרברים מלאים בעצים רבי עוצמה ונגישים שישמחו לנהל מערכת יחסים קרובה יותר עם בני האנוש השולטים בסביבתם. לכל עץ, כמו לכל אדם, יש אישיות, תשוקות וחיים משלו. עצים שונים זה מזה באופן ניכר כשהדבר נוגע לטעמם בקשר אנושי. חלקם נדיבים מאוד ורוצים לתת לכם את כל האנרגיה שתוכלו לקבל. אחרים תשושים או חולים וזקוקים לניחומכם ולאנרגיה המרפאה שלכם. אחדים הם פשוט נשמות ידידותיות הנהנות מחברת בני אדם. אחרים ישארו אדישים לנוכחותכם. תוכלו ללמוד ולצמוח אם תעבדו עם כל אחד מהם. נסו להיות פתוחים ומלאי כבוד, והימנעו מללחוץ על העצים לשרת את מטרותיכם. בדרך זו הם יספקו לכם יותר מאשר מקור של צ'י: ידידות, התנסות מלאת חן, ואהבה. * מבחינת הזמן, עצים מתנהלים בקנה מידה גדול יותר מאשר בני אדם. תוכלו לסייע בגישור על הפער בכך שתחזרו שוב ושוב לאותו עץ, כך שתתפתח מערכת יחסים. בקרו באופן סדיר כך שהעץ ידע מתי לצפות לכם ויוכל לייחל לשובכם. יתכן ויווצר בכם הרושם הברור שהעץ ממש מתגעגע אליכם כשאתם נעדרים לפרק זמן ארוך מהרגיל. * קשר רוחני עם עצים מזכיר התעלסות יותר מכל פעילות אנושית אחרת. ככזאת, נדרשת נוכחותה של איכות עדינה וחושנית. אינכם צריכים להיות בשליטה כל הזמן. הקדישו זמן להירגעות פשוטה ולהתמוססות אל תוך הקשר. הניחו לעץ להדריך אתכם אל פלאי חייו הפנימיים. תרגול ועתה, דמיינו עץ, דמיינו עצמכם בקרבתו. גשו אל העץ, התבוננו בו מעט, או הביעו כבוד בכל דרך אחרת. עמדו או שבו במרחק מועט מהעץ. היפתחו אל העץ: הירגעו ומקדו את עצמכם. חושו את גבולותיכם מתרככים. הכינו עצמכם לקשר עם העץ. חושו את שדה האנרגיה שלכם נפתח כמו פרח, לא פולט ולא סופג אנרגיה, רק הופך פתוח וזמין. קבלו את פניו של העץ: פשטו את זרועותיכם והפנו את כפות ידיכם כלפי העץ. הרחיבו את האנרגיה שלכם (או דמיינו שאתם מרחיבים אותה) כלפי העץ, כשאתם נוקטים בגישה ידידותית ו"מציעה". שימו לב איך העץ יגיב בכך שירחיב את האנרגיה שלו כלפיכם . קבלו זאת, נשמו אותה אל תוך גופכם כשאתם נוקטים בגישה "מקבלת בברכה". המבט הפכו את מבטכם למצועף ומטושטש, כשעיניכם עצומות כמעט לגמרי. יתכן שתוצפו בדמעות, תנו להן לזלוג מעצמן ולנקות אתכם. אם נוח לכם לגשת אל העץ ולחבק אותו בעדינות, עשו זאת. אם תעדיפו להישאר עומדים או יושבים למרגלותיו, זה בסדר, אולי בפגישה הבאה. כשיגיע הרגע בו תחבקו את העץ בעדינות, ברוך לחייכם, אל תעשו עוד דבר פרט להתמוססות אל תוך הרגע. גם בישיבה שקטה ליד העץ יש ערך עצום, אם היא מתבצעת מתוך אינטימיות ומודעות לעץ. הישארו מרוכזים בתוככם, לא יוזמים ולא נסוגים ופשוט ספגו את מערכת היחסים העדינה ביניכם לבין העץ שלכם. יתכן שתרגישו זרימה בגופכם (או בגזע העץ), כפי שקורה בזמן טיפול בעיסוי או בזמן תרגול הצ'י קונג. יתכן שתחושו שלווה, תחושה של הגנה, של חזרה הביתה. אימצתם עץ. והעץ אימץ אתכם. חיזרו לבקר אותו באופן סדיר, שלא יתגעגע יותר מדי... וכמו שכותב סילברסטיין בספרו : העץ הנדיב בוא ילד, שב לך ותנוח. והילד ישב. והעץ היה מאושר המדיטציה הסתיימה אפשר לפקוח עיניים.

04/07/2008 | 12:26 | מאת: Olobi

בס"ד לאוהד קדם ולסיני הראל אמנם חיפשתי מאמר אחר גם של אורי אלישר כמדומני בנושא של חיבוק עץ אבל מה שאתם מציעים לי בתשובותיכם זה גם טוב ונהדר ומוסיף המון. תודה לכם על תשומת הלב ותשובותיכם ושבת שלום Olobi

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה