תרגילים מיועדי איבר

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

20/05/2008 | 13:32 | מאת: צביאל

שלום לאנשי הפורום היקרים, שמי צביאל, קראתי לאחרונה על אומנות הצ'י קונג ועל הפילוסופיה שלה. הבנתי שיש תרגילים למרידיאנים השונים וגם לאלמנטים השונים ואז עלתה בי השאלה - האם ישנם תרגילים ספציפיים גם לאיברים השונים - למשל תרגיל לחיזוק הטחול? או הכבד? לבלב? וכיוצא בזאת.

21/05/2008 | 02:05 | מאת: אילן

צביאלי שלום רב אם אתה מעוניין בחומר תיאורטי תוכל לקרא על כך במאמריו של: סיני הראל מנהל המגמה להכשרת מורי צ'י קונג במכללת וינגייט. תוכל למצוא כאן רק קווים כלליים. במאמר "מסטירה ללטיפה, מלוחמה לאמנות" : תנועת 5 החיות תיתן דוגמה. http://chikong.wincol.ac.il/paper1.htm והרי ציטטה: משחק חמש החיות כמודל לעבודה עם בני נוער בצ'י קונג: מודל הדגל של הצ'י קונג לנוער הוא תנועת הישרדות "5 החיות" הנלמדת כיחידה אורגנית. העקרונות עליהם מבוססת שיטה זו, מחייבים התייחסות מורחבת, שהמקום במאמר זה קצר מלהכילה. יחד עם זאת אציג כאן את עקרונותיה: הדימוי המנטאלי של חיה נאבקת יוצר קונפליקט של מצבי רוח רגשיים הנפתרים בהתניה התנהגותית. כל אחת מהחיות כמטאפורה, פועלת לתקינות התפקוד של איבר / רגש מסוים, כאשר כולם ממלאים מכלול תנועתי שלם. לדוגמה: תנועת הדוב המטפלת בכליות בתוך מערכת המין, מיוחסת לכוח העולה מהצפון, ותשחרר אותנו מחרדות תנועת הצבי המטפלת בכבד בתוך מערכת העצבים, מיוחסת לכוח העולה מהמזרח, ותשחרר אותנו מכעסים תנועת הקוף המטפלת בלב בתוך מערכת הדם, מיוחסת לכוח העולה מהדרום, ותשחרר אותנו מלהט תנועת העגור המטפלת בטחול בתוך מערכת העיכול, מיוחסת לכוח העולה מהמרכז, ותשחרר אותנו מכפייתיות תנועת הנמר המטפלת בריאות בתוך מערכת הנשימה, מיוחסת לכוח העולה מהמערב, ותשחרר אותנו מיגון כמוכן במאמר: "הנסיך הקטן (צ'י קונג לפעוטות)" http://chikong.wincol.ac.il/paper2.htm והרי ציטטה: מאפייני התנועה בצ'י קונג מושתתים על "5 התהליכים" או יסודות. תהליכים בהם פועמת תנועה ל- 5 גוונים שהם תמצית כל התנועות של העולם. אפשר למצוא אותם במטווה משותף בטבע ובגוף האדם גם יחד, ב-5 אופנים: 1.דחיסה – בתנועה מעלה מטה - מחזקת באדם את כושר התגובה, משויכת ליסוד המתכת. 2.זרימה – בתנועה ימינה שמאלה - מחזקת באדם את היציבה, משויכת ליסוד המים. 3.פריצה – בתנועה קדימה אחורה - מחזקת באדם את הגמישות, משויכת ליסוד העץ. 4.פיזור – בתנועה צינטרפוגאלית - מחזקת באדם את הקואורדינציה, משויכת ליסוד האש. 5.כינוס – בתנועה צינטרפטאלית - מחזקת באדם את כושר הריכוז, משויכת ליסוד האדמה. מילון שלם של מרשם תנועתי טיפולי - לכל איבר ניתן רק במסגרת בית הספר לצ'י קונג במכללת וינגייט. המילון ניתן על דף עם- 50 איורים - שהם תרגילים הדורשים מיומנות מקצועית ומיועדים למטרות טיפול. התרגילים לקוחים מתוך שיטת "הצ'י קונג העונתי" ששם לו למטרה לקטלג את כל סגנונות צ'י קונג באשר הם. ייחודה של השיטה הוא בכך שהופכת אותך למומחה בשיוך כל תנועה או סגנון ליסוד /איבר שאליו הוא מיועד. לצורך זה הכרחי כמובן ללמוד רפואה סינית על כלליה. מקווה שנתתי לך כוון לשאלתך וידיאו קצר לכל תנועה לאיבר/ עונה תוכל למצוא באתר: http://chikong.wincol.ac.il/clips.htm אילן

21/05/2008 | 13:13 | מאת: צביאל

21/05/2008 | 15:29 | מאת: דור לדמן

עשיר , מגוון ואינטליגנטי דור לדמן ,מורה לטאי צ'י

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה