קונדליני תשובה לצ'אי

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

09/05/2008 | 03:36 | מאת: מאסטר אלי עבדו

צ'אי שלום לך בנוגע לשאלתך הראשונה התשובה היא כן, כאשר מתרגלים ללא הדרכת מורה מנוסה היודע להנחות את הדרך הנכונה, כן קיימת פגיעה בדם כאשר הרוח מנסה לעלות. בייחוד מי שמנסה לתרגל עבודה פנימית כמו שאתה מתאר. ( אגב טאי צ'י אמור להיות תרגול אשר יש אישור לתרגלו רק לאחר שהמתרגל הגיע לרמה גבוהה בעבודה פנימית. אם תחקור לעומק במקומות הנכונים תגלה שזה נכון ואפילו תלמד שטאי צ'י יכול לפגוע במתרגל. עובדות היסטוריות מצביעות על מאסטרים לטאי צ'י שנפטרו בגיל מאוד מוקדם יחסית.) כמו שאתה מנסה לעשות לבד, דבר לא חכם ולא מומלץ בכלל. מה שאתה עושה אתה מתעסק עם נחש שכבר הכיש אותך ברמה נמוכה ויכול להכיש אותך גם בצורה חמורה יותר. אני מתכון גם לבעיות גופניות וגם בעיות נפשיות. דימוי הנחש לקוח מעולם היוגה ההודית וגם מעולם היוגה הטאואיסטית ( יוגה סינית). היוגים דימו את אנרגיית הקונדליני העצומה אשר בצ'אקרות הנמוכות מתבטאת כאנרגיה מינית לנחש עוצמתי ומסוכן כאשר אינך מוכן ומיומן לעבוד איתו הוא יכיש אותך ויכול לגרום אפילו נכות ומות. לכן היוגים תמיד מדברים על הסכנות להעיר אנרגיה זו לפני שאתה מוכן לכך. כאשר אתה מתרכז בעצם הזנב אתה מעודד כוח זה להתעורר ולזוז אבל היות ואתה לא מוכן האנרגיה לא תצליח לזרום באופן הנכון ותיפול לכן אתה מרגיש עייפות ותשישות למעשה מה שקורה מבחינה מדעית / ביולוגית אתה מאיץ את תהליך ההזדקנות בדיוק ההפך ממה שרוצים להשיג בעבודה זו. אתה יכול להשתמש בסכין לחתוך תפוח אבל תנועה לא נכונה תפצע אותך. האנרגיה שמתעוררת ומנסה לעלות נלקחת ממח העצם בתוך העצמות. העצם מלאה בתאי דם וכאשר האנרגיה מנסה לעלות והערוצים חסומים היא נופלת ובורחת מהגוף דרך השתן אתה לא מדמם חיצונית אבל מאבד אנרגיית יצור תאי הדם דרך השתן. המדע גילה כיום שבעצם תהליך ההזדקנות מתרחש על ידיי דליפה של חומרים אלו דרך השתן לדוגמא בריחת סידן מהעצמות וחלבונים דרך השתן בנוסף לכך הגברים מאבדים כמויות אדירות מהחומר המייצר דם בפליטת הזרע ( אפשר לקבל הנאה ואורגזמה איכותית בפעילות מינית ללא פליטת הזרע מהגוף.) והנשים מאבדות דם במחזור החודשי בנוסף לאיבוד בשתן. ומאבדות אנרגיה נוספת על ידיי אורגזמה רגילה. עכשיו לשאלתך השנייה אני מציע את שיטת " יוגה – צ'י גונג " לחזק את הדם ,להתפתח בצורה נכונה ובטוחה,כשתהיה מוכן אלמד אותך להעיר את הקונדליני אם תהיה מעוניין בכך. תוכל לראות באתר הדגמות של כוחות יוגים ( סידהים – צ'י גונג קשה ) האפשריים לביצוע על ידיי שליטה באנרגיית הקונדליני ( האנרגיה המינית- ג'ינג ) כמו למשל כיפוף חרב בעזרת הגרון או ריסוק שברי זכוכיות בכף רגל חסופה מאוחר יותר יכנסו הדגמות נוספות . אני מקווה שהתמונה יותר ברורה לך עכשיו. כול טוב ולהתראות מאסטר אלי עבדו לשיטת "יוגה – צ'י גונג ", קונג פו , ומטפל הילינג ושיאצו. http://www.sadhanacenter.co.il

09/05/2008 | 12:33 | מאת: Olobi

בס"ד לכותב ההסבר מאסטר אלי עבדו הסברך מענין מאד ונותן לי הבנה רחבה לאימוניי בטאי צ'י,ועל כך רב תודות לך. שבת שלום אלובי

10/05/2008 | 22:00 | מאת: מאסטר אלי עבדו

צ'אי שלום לך בנוגע לשאלתך הראשונה התשובה היא כן, כאשר מתרגלים ללא הדרכת מורה מנוסה היודע להנחות את הדרך הנכונה, כן קיימת פגיעה בדם כאשר הרוח מנסה לעלות. בייחוד מי שמנסה לתרגל עבודה פנימית כמו שאתה מתאר. ( אגב טאי צ'י אמור להיות תרגול אשר יש אישור לתרגלו רק לאחר שהמתרגל הגיע לרמה גבוהה בעבודה פנימית. אם תחקור לעומק במקומות הנכונים תגלה שזה נכון ואפילו תלמד שטאי צ'י יכול לפגוע במתרגל. עובדות היסטוריות מצביעות על מאסטרים לטאי צ'י שנפטרו בגיל מאוד מוקדם יחסית.) כמו שאתה מנסה לעשות לבד, דבר לא חכם ולא מומלץ בכלל. מה שאתה עושה אתה מתעסק עם נחש שכבר הכיש אותך בצורה קלה ויכול להכיש אותך גם בצורה חמורה יותר. אני מתכון גם לבעיות גופניות וגם בעיות נפשיות. דימוי הנחש לקוח מעולם היוגה ההודית וגם מעולם היוגה הטאואיסטית ( יוגה סינית). היוגים דימו את אנרגיית הקונדליני העצומה אשר בצ'אקרות הנמוכות מתבטאת כאנרגיה מינית לנחש עוצמתי ומסוכן, כאשר אינך מוכן ומיומן לעבוד איתו הוא יכיש אותך ויכול לגרום אפילו נכות ומות. לכן היוגים תמיד מדברים על הסכנות להעיר אנרגיה זו לפני שאתה מוכן לכך. כאשר אתה מתרכז בעצם הזנב אתה מעודד כוח זה להתעורר ולזוז אבל היות ואתה לא מוכן האנרגיה לא תצליח לזרום באופן הנכון ותיפול, לכן אתה מרגיש עייפות ותשישות. למעשה מה שקורה מבחינה מדעית / ביולוגית אתה מאיץ את תהליך ההזדקנות בדיוק ההפך ממה שרוצים להשיג בעבודה זו. האצת תהליך ההזדקנות תתבטא בכך שסביר להניח שתרגול לא נכון להעלות את הקונדליני יגרום לבעיות בתפקוד מיני , בעיות פוריות, הלבנת שער הראש ושער הגוף בטרם עת , התקמטות העור וקמטים בקצב יותר מהיר מהרגיל , בעיות מנטאליות כמו פגיעה בזיכרון וחשיבה לא צלולה ,קשיי ריכוז ולמידה ,חוסר איזון רגשי וחוסר שליטה מוגזם ברגשות. אלו תופעות לווי שליליות שיכולות להופיע עכב ניסיון להעיר את הקונדליני לפני שהמאסטר מודיע לך שאתה מוכן וכמובן ללא למידה ממורה מומחה לנושא. אתה יכול להשתמש בסכין לחתוך תפוח אבל תנועה לא נכונה תפצע אותך. האנרגיה שמתעוררת ומנסה לעלות נלקחת ממח העצם בתוך העצמות. העצם מלאה בתאי דם וכאשר האנרגיה מנסה לעלות והערוצים חסומים היא נופלת ובורחת מהגוף דרך השתן. אתה לא מדמם חיצונית אבל מאבד אנרגיית יצור תאי הדם דרך השתן. המדע גילה כיום שבעצם תהליך ההזדקנות מתרחש על ידיי דליפה של חומרים אלו דרך השתן לדוגמא בריחת סידן מהעצמות וחלבונים דרך השתן בנוסף לכך הגברים מאבדים כמויות אדירות של תאי דם מהעצמות בפליטת הזרע ( אפשר לקבל הנאה ואורגזמה איכותית בפעילות מינית ללא פליטת הזרע מהגוף. הטאואיסטים הקדמונים מצאו שטיפת זרע שווה למאה טיפות דם.) והנשים מאבדות דם במחזור החודשי בנוסף לאיבוד בציות , ולאיבוד בשתן של סידן וחלבונים לדוגמא. ומאבדות אנרגיה נוספת על ידיי אורגזמה רגילה. ובנוסף גופם נשחק עכב הריונות מרובים . עכשיו לשאלתך השנייה אני מציע את שיטת " יוגה – צ'י גונג " לחדש את תאי הדם,להתפתח בצורה נכונה ובטוחה .אימון בחלקים מסוימים בשיטה נקרא שטיפת מח עצמות. התלמיד לומד איך לחדש באופן מודע את תאי הדם בעצמות. במהלך החיים בצורה הדרגתית שומן צהוב מחליף את תאי הדם האדומים והלבנים בעצמות. לשלד בגוף האדם מספר תפקידים, התפקיד העיקרי של העצמות בגוף הוא יצור של רוב תאי הדם בגוף. האימון בשטיפת מח עצמות מאט באופן משמעותי ביותר את תהליך ההזדקנות ומאריך את תוחלת החיים. ישנם מאסטרים טאואיסטים שבעזרת התמחות במדע זה חוצים את גיל 150 כאשר הם במצב גופני ומנטאלי מעולה כשתהיה מוכן אלמד אותך להעיר את הקונדליני אם תהיה מעוניין בכך. תוכל לראות באתר הדגמות של כוחות יוגים ( סידהים – צ'י גונג קשה ) האפשריים לביצוע על ידיי שליטה באנרגיית הקונדליני ( האנרגיה המינית- ג'ינג ) כמו למשל כיפוף חרב בעזרת הגרון על ידיי ריכוז של צ'י- פראנה במרכז הגרון או ריסוק שברי זכוכיות בכף רגל יחפה על ידיי ריכוז פראנה בכפות הרגליים. מאוחר יותר יכנסו הדגמות נוספות . אני מקווה שהתמונה יותר ברורה לך עכשיו. מאסטר אלי עבדו לשיטת "יוגה – צ'י גונג ", קונג פו , ומטפל הילינג ושיאצו. http://www.sadhanacenter.co.il

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה