מדיטציה = פגיעה בדם?

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

05/05/2008 | 08:32 | מאת: צ'אי

שלום פורום יקר, אני מתרגל מדיטצית ריכוז חצי שעה בבוקר כל יום וחצי שעה בערב. במהלך המדיטציה אני מתרכז בנקודה מסויימת בגופי ולא זז ממנה למשך כל החצי שעה. כתוצאה מהמדיטציה הזאת, אנרגיה מתחילה למלא את המסלול האנרגטי הרלוונטי לאותו נקודה ו"הרוח" מתחילה לאט לאט לעלות... (זאת לפחות דעתי לפי התחושות שאני חווה). אולם שמתי לב שבתקופות שאני מתרגל מדיטציה זו אני מרגיש עייף יותר, חלש יותר, תחושות בראש עם טישטוש במעבר לעמידה מישיבה - היתכן שעליית ה"רוח" גורמת לירידה בדם? היתכן שעקב סיבה אחרת ישנה פגיעה בכמות הדם שלי? ולכן אני חווה תחושות אלו?

05/05/2008 | 13:08 | מאת: אוהד קדם

היתכן שאתה מתרגל ללא הדרכה של מורה? איזו שיטה אתה מתרגל? באיזו נקודה אתה מתרכז?

05/05/2008 | 18:40 | מאת: ?'??

05/05/2008 | 18:44 | מאת: צ'אי

היה לי פעם מורה, שלימד אותי את מדיטצית השאמטה/סאמטה - כלומר התרכזות באובייקט אחד. הוא אמר לי שלידעתו אין בעיה לתרגל מדיטציה זו לכל זמן שרק ארצה , אני גם יודע שבויפאסאנה של זרם גואנקה (זו שבבית ספר שדה שבדרום) מתרגיל התרכזות בנשימה למשך שעות אחדות במהלך 3 ימים הראשונים של הקורס. אינני בוטח מספיק בנתונים אלו כיוון שרק אתם מומחי הצ'י קונג אשר מבינים במדטיציות וברפואה סינית יחדיו , יכולים להבין מספיק האם מדיטציות יכול לגרום נזק, זאת דעתי לפחות. אני אישית מתרכז כרגע בנקודת עצם הזנב, חצי שעה בבוקר וחצי שעה בערב. פעם הייתי נוהג להתרכז בנשימה ופעם אחרת פשוט בכוס או עט שמולי. הפחד שלי שהמדיטציות הללו פוגעות בדם וזאת פשוט בשל הרגשה ו1+1 שעשיתי עם העובדה של החולשה והעייפות שמדי פעם תוקפות אותי. מקווה לשמוע דעתך אוהד, ותודה רבה רבה

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה