האם יתכן עודף צ'י - למשל

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

29/04/2008 | 08:49 | מאת: ליאור

האם קיים כזה מושג עודף צ'י? יותר מדי צ'י? למשל אם אני יושב ומתרכז במשך שעה-שעתיים כל יום בנקודה מסויימת בגוף - אז אני מניח ותקנו אותי אם אני טועה , יזרום לשם הרבה צ'י, האם יתכן שיזרום לשם יותר מדי צ'י? ושזה יכול ליצור משהו מסוכן?

01/05/2008 | 10:22 | מאת: רחלי

שלום ליאור אם אתה עוסק יותר בצד הפילוסופי ופחות בצד המעשי, אתה יכול להיות רגוע, גם אם תחשוב על נקודה מסוימת בגוף מעתה ועד עולם – רוב הסיכויים שלא יקרה שם כלום. מצד שני, אם אתה מתרגל צ'י קונג ברמה גבוהה ויודע איך מזרימים צ'י לנקודות, אזורים או מרידיאנים בגוף, הרי שהמורה שלך ינחה אותך לגבי אופן התרגול, זמן התרגול ותדירות התרגול וגם יוכל לומר לך אם התרגול שלך תקין. אבל אם אתה מתרגל צ'י קונג ברמה גבוהה ומחליט על דעת עצמך לרכז צ'י לאורך זמן במקום מסוים, אתה אכן יכול לגרום לעצמך נזק. המורה שלי מזהיר באופן ברור - לא לשלוח צ'י ללב או למוח. רחלי ויטרט-אשור מורה ומטפלת בצ'י קונג תלמידתו של סיפו וונג קיו קיט http://cafe.themarker.com/view.php?u=115463

03/05/2008 | 21:41 | מאת: אוהד קדם

יתכן עודף צ'י באיזור מסויים, וזה יכול להיות לא נעים ולא בריא. יש כללים לתרגול נכון ובטוח של צ'י קונג, ואחד מהם הוא לתרגל בהדרכת מורה. עוד מידע על כללי זהירות התרגול צ'יקונג יש כאן http://www.qigong.co.il/qigong-safety-measures.html שאלה נוספת היא מדוע להתרכז בנקודה מסויימת שעה ביום? מה מטרת התרגול? מה הדרך להגיע למטרה זו? אוהד קדם בית ספר לטאי צ'י וצ'י קונג יצירה http://www.qigong.co.il

05/05/2008 | 08:36 | מאת: צ'אי

שמע/י אני שאמטה יכול להיות בעייתי אני חושש שזה גורם לפגיעה בדם. חכה/י לראות את תשובתם של המומחים לשאלתי בנושא. צ'אי.

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה