התמודדות עם חרדה בעזרת צ'י קונג

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

11/10/2023 | 08:01 | מאת: רולי

מבקש לדעת האם יש סוג של תכנית תירגול בדגש תוכנית סדורה ורציונלית בצ'י קונג להתמודדות עם חרדות בימים אלה של המלחמה הקשה? תודה מראש רולי

שלום וברכה, בשיטת התירגול שאני מתרגל, מטפל ומלמד יש שיטת טיפול יעודיית למספר פתולוגיות ותסמינים ובכלל זה תכנית תירגול מובנית ורציונלאת לטיפול בחרדה. לא ניתן לפרט כאן בתשובה את כל פרטי התכנית; אך אציין ששיטת התירגול מתרגמת לתנועה עם הכוונות פנימיות את גישתו של הפסיכואלטיקן קאן דיכטוואלד הטוענת לצורך במיצוי ארבעת שלבי החוויה שכל אחד מאיתנו חווה במודע או שלא במודע בכל סיטואציה שהיא. וכן הטיפול התנועתי משלב פורמט נשימתי פונקציונלי יעודיי, שתומך - במגמת הטיפול התנועתי בחרדה (שלא לצרכי פירסום אציין שהמודלים הטיפולים העוסקים בסוגיה זו נלמדים במסלול הההסמכה שלי במרכז האקדמי בוינגייט). בברכה: גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה