יוזמה נדירה ומבורכת. לידיעתכם.

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

שלום לכולם - מידי פעם אני מעלה כאן יוזמות מבורכות של מורים לאמנויות לחימה ותנועה שמקדישים את מרצם וידיעותיהם לטובת הדרכת אוכלוסיית בעלי מוגבלויות שחסומה מלהשתלב בקבוצות רגילות. יוזמות אלה פותחות הזדמנות שלא תסולא בפז לבעל המוגבלות להתאמן באמנות לחימה או תנועה כזו או אחרת , דבר שיש לו השפעה אדירה על איכות חייו של המתרגל. עצוב לחשוב על נכה שמעוניין להתאמן בספורט או / ו ללמוד אמנות לחימה ולא מוצא מסגרת מתאימה לכך (אם כי בחו"ל מסגרות אימון לנכים הוא ענין נפוץ יותר) . בעבר סיפרתי כאן על פועלו של זאב ארליך , סנסאי , דאן 4 , אייקידו ,שמקדיש מזמנו גם להוראת אייקידו שיקומי (כחלק מפעילות כלל עולמית) . עסקנו בזה כבר בעבר . הפעם הגיע תורו של אסי ארנסון , סטודנט בוינגייט . לפני זמן לא רב התודעתי לפועלו של אסי ארנסון שמתמחה בהוראת הגנה עצמית לבעלי מוגבלויות . יוזמה מבורכת בעלת חשיבות ממדרגה ראשונה מכל היבט שהוא . האתר האישי של אסי ארנסון מעניין לקריאה. ממליץ לבקר בו ולהעביר הלאה וליידע חברים ומשפחה – מהמעגל הראשון והמעגלים הרחבים יותר בעניין פועלו של אסי ארנסון . הנה הקישור : http://www.assisport.co.il/ בברכה - גרשון קום

24/03/2008 | 19:46 | מאת: שודאן

מצרף את הערכתי ליוזמה הזו. כמי שמתאמן שנים רבות בקראטה וג'יוגיטסו ומלמד קראטה אני יודע כמה ההתעסקות עם שיטת לוחמה יכולה לחזק ולהכניס רוח חיים אצל כל אחד ובטח אצל הנכה שמרותק לכסא גלגלים. אז באמת כל הכבוד ואני מקווה שהתחום הזה יתפוס יותר ויותר בארץ רובי דן (שודאן)

28/03/2008 | 13:46 | מאת: אסי ארנסון

תודה! תחום אומניות הלחימה לנכים הוא הרבה מעבר להגנה עצמית (שחשוב כמובן מאד). מדובר על שיקום היכולות הגופניות, שיקום הבטחון העצמי והדימוי העצמי, מיצוי ושיפור היכולות הקיימות ועוד ועוד. אגב, הקראטה מתאים לא רק למשותקים לכיסא גלגלים, אלא גם לפגועים שכלית, נפשית וכמובן גופנית. תחום זה עובד נהדר גם עם ילדים ומבוגרים עם הפרעות קשב וריכוז, בעיות קאורדינציה וכו'. אסי ארנסון אימוני ספורט יחודיים http://www.assisport.co.il www.assisport.co.il

24/03/2008 | 21:58 | מאת: מתענין

האם מישהו יודע אם צריך תעודת הדרכה מיוחדת לעבודה עם נכים או שמספיק תעדות מדריך לפי חוק הספורט ?

28/03/2008 | 14:28 | מאת: אסי ארנסון

שלום, בישראל קיימים מספר מקומות המסמיכים לעבוד עם אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים בפעילות גופנית בין אם זה לימודי תעודה ובין אם זה לימודי תואר. בפועל, המציאות הקיימת מכתיבה שמספיק תעודת מדריך\מאמן מוכרת בלי זיקה לנכים כדי לעבוד בתחום. העבודה עם צרכים מיוחדים היא עולם ומלואו וצריך את הרקע המקצועי על מנת לא להחמיר מצב וכדי להביא תוצאות. אסי ארנסון אימוני ספורט יחודיים http://www.assisport.co.il www.assisport.co.il

26/03/2008 | 07:11 | מאת: אוריאן ל.

למורה לספורט נכים : עייניתי באתרך ושאלתי היא אותה שאלה ששאלתי קודם :האם יש רקורד בטיפול של נכות נפשית של אדם שעבר חוויות משפחתיות קשות שיצרו אצלו פחדים להתמודד עם אתגרי יומיום או שמדובר רק בנכות פיזית ?

28/03/2008 | 14:34 | מאת: אסי ארנסון

אוריאן שלום, אימוני ספורט יחודיים פונה לכל בעלי הצרכים המיוחדים ובכללם פגועי נפש. אנו עובדים עם נפגעי PTSD -פוסט טראומה על רקע צבאי. טופלו אצלנו אנשים עם סכיזופרניה, נפגעות אונס והתעללות מינית, ילדים עם בעיות במשפחה ועוד. הפעילות הגופנית המותאמת או לחילופין אומניות הלחימה בין השאר משפרים את הדימוי והביטחון העצמי אשר עוזר להתמודד עם המציאות היומיומית. אסי ארנסון אימוני ספורט יחודיים http://www.assisport.co.il www.assisport.co.il

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה