האם צ'י קונג מתאים לאנשים צעירים?

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

04/06/2023 | 12:34 | מאת: מרינה

הי בת 26, סובלת ממיגרנות כרוניות וכאב עצבע באזור הפנים, לאחרונה הומלץ לי על מדיטציות ותרגילים עדינים מאחר ומאמץ מעורר התקפים. קיבלתי המלצה על צ'י קונג, מחיפוש פשוט באינטרנט קראתי שסוג זה מתאים לאנשים מבוגרים יותר (גיל שלישי) , האם זה מתאים גם לאנשים צעירים ? חוץ מזה האם סוג זה יחזק את הגוף ולא רק את הנפש?

שלום - א. צ'י קונג מתאים לכל גיל ולכל נפש. ניתן לתרגל במהירויות תנועה - שונות בזוויות מוטוריות חדות ומעוגלות. כך לפחות בסגנון Shin Sen Do. ב. לגבי התסמינים שאת מציינת, ניתן לנסות להתמודד ולהקל בעזרת תנועה בסגנון צ'י קונג. בכדי להתאים לך תכנית תירגול ותרגילים מומלצים, צריך לערוך לך תשאול בכדי להבין עוד מספר נתונים. בברכה: גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה