רוברט דה-נירו - דוגמא לא טובה במקרה הזה

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

שלום לכולם - לפני שעה לערך, חזרתי הביתה מיום עבודה עמוס לעייפה. בדרך, על כביש החוף, ראיתי תאונה קטלנית. שני רכבים בנשיקה צרפתית עמוקה וממש לא אוהבת , כואבת ובהחלט מיותרת . ואם לא די בזה, אז רכב שלישי , רביעי וחמישי הצטרפו גם הם מאחור לסצנה האומללה הזו. היו שם ניידות משטרה ושני אמבולנסים מייללים לכיוון חדר המיון . לא נעים ! כמה דקות לאחר מכן , הרדיו השמיע דיווח מזעזע בסיום מהדורת החדשות. סיכום בייניים על סך הפצועים וההרוגים היומי בתאונות דרכים. לא האמנתי למשמע אוזניי. בדקתי באתר האינטרנט של מגן דוד אדום. לצערי הדיווח במהדורת חדשות הרדיו היה נכון .דיווח הדמים היומי עד שעה זו עומד על 104 פצועים ו-2 הרוגים בתאונות דרכים בכבישי הארץ במהלך היממה שטרם הסתיימה.... מספרים בלתי נתפסים על הדעת. הכביש כשדה קרב קטלני, גובה בממוצע: 350 הרוגים כל שנה. נתון בלתי מתקבל על הדעת. קשה להבנה. תדמיינו לעצמכם, כל שנה מספר הנהרגים בתאונות דרכים בכבישי הארץ הוא כמספר הנוסעים בשבעה אוטובוסים מאוכלסים עד אפס מקום....., ופי כמה וכמה פצועים........ לא יאמן ! הגיע הזמן להוריד דרסטית את הסטטיסטיקה , וזה יכול לבוא רק ממקום אחד ! מתוך עצמינו ! הקישור המצורף הוא בכיכובו של רוברט דה נירו , לאוהבי הז'אנר. המוזיקה היא קומפוזיציה נטו של רעש מנועי הרכבים , חריקות בלמים , בשילוב מכות פח ווקאליות פה ושם... שלא נדע . סצנה קולנועית שאפשר לקחת אותה לעניין הגברת המודעות לכל הנאמר למעלה . בבקשה לא לקחת דוגמא ! נלמד לנשום עמוק ברגעים הנכונים , לוותר , להגביר ערנות ואדיבות , נמנע מלהילחם עם גורמים מעכבים על הכביש. יתרה מזו, נהיה יחד עמם בסוג של התמזגות (צ'י קונג במיטבו) ; כך נגיע ליעדינו בשלום .... לא לשכוח שמחר, היקום מחכה לנו, לעוד יום של עשייה ויצירה , כך שחייבים להפגין נוכחות ! הנה הקישור עם רוברט דה-נירו (התמונות בחלקן קשות לצפייה....תתבוננו בהם ! זו המציאות ואולי אף אכזרית יותר והיא לצערנו במרחק נגיעה קלה מכל אחד מאיתנו ) : http://www.youtube.com/watch?v=K1e7djNVipc ניסע בזהירות ולהתראות מחר , מחרתיים ... בעצם תמיד ..... - גרשון קום

17/03/2008 | 13:07 | מאת: גיא הלוי

שכחת איזה 100 אנשים וקצת שמתווספים לרשימה הארורה הזו. מידי שנה נהרגים 500 - 450 אנשים. טרור נוראי ! מיותר ! טיפשי ! רשלני ! הדיווחים האלה קבועים נוראיים וזועקים לשמיים. אני שמח שיש עדיין אנשים בעלי מודעות ואיכפתיות לנושא. אשמח לשתף איתך פעולה למען צמצום הקטל בכבישים, ולהגברת המודעות לנושא. גיא הלוי, יו"ר סניף אור יהודה עמותת "אנשים באדום" מייל : [email protected]

17/03/2008 | 19:30 | מאת: שודאן

היי גרשון לדעתי השימוש בקטע הוידיאו הוא מקורי לעסוק דרכו בבעיה של תאונות דרכים. בכל מיקרה הקטע וידיאו הוא מהסרט רונין שזה סרט שבו צולם קטע מרדף המכוניות הנחשב ביותר. בכל מיקרה אני חושב שאנשים שעוסקים באומנויות לחימה צריכים להוביל את המאבק של תאונות דרכים כי האימון לאורך שנים באמת אמור לתת כלים להתמודדות עם לחצים שנוצרים על הכביש. ביי - דן רובי

19/03/2008 | 07:35 | מאת: Roai

מתרגשים ובצדק מכל אחד שנדקר באירוע חבלני ולא מתייחסים בכלל למגיפה של תאונות דרכים.צריך לעשות עם זה משהו ודחוף (הבוקר בדרך כאן למשרד שלי כבר ראיתי 2 תאונות , קלות מאד אבל תאונות)

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה