פרקינסון טיפול בתנועה לחולה פרקינסון

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

22/02/2023 | 08:29 | מאת: יעקב מתמודד פרקינסון

שאלתי לגבי טיפול תנועתי מיוחד לחולי פרקינסון. עד היום הגעתי לקבוצות שהן מיועדות לכולם ואמרו לי שהתרגול בקבוצה יוכל להקל בתסמינים של הפרקינסון. שאלתי האם יש תירגול תנועתי מיוחד לטיפול בתסמיני הפרקינסון ולא דוקא תירגול כללי . אודה לתשובתך.

שלום, כן, יש טיפול תנועתי ייעודי לסובלים מפרקינסון. תכנית האימון תירגול מבוססת על הכרת תסמיני המחלה שמתבטאים גם במגבלה תנועתית; ובנוסף התכנית התירגול התנועתי מיועדת להתמודד עם העובדה שמדובר במחלה רבצ- מערכתית. כך שהתירגול מכיל בתוכו מספר מרכיבים שמטרתם לגרום לתיזמון נכון של מספר מערכות פיזיות. יחד עם זאת אני לא שולל אימון תנועתי רגיל וכוללני. בברכה: גרשון קןם

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה