מדהים !מומלץ לקרוא ויותר מכך להפנים-

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

שלום לכולם - אני תמיד מתלהב כשאני שומע על אדם שהשכיל ליישם בחיי היומיום ובפרט אם מדובר ברגעי מצוקה , את התובנות עליהם התאמן בדוג'ו . בעניין זה קראתי ב - Times Online מאתמול ה- 6 בחודש (הקישור כאן למטה) על פועל בניה סיני מר וואנג בן 52 שנקבר לרוע מזלו מעל ראשו. את השעות ששהה בתנאים הבלתי אפשריים הללו , העביר לדבריו בחשיבה חיובית ומדיטציה .... הרופאים מבחינתם לא מסוגלים להסביר את הנס שהתרחש כאן....לטענתם : מכסימום חמש דקות בתנאים בהם שהה אותו פועל סיני ו..מוות ; אבל לפועל הסיני תפיסת עולם אחרת לחלוטין וגם מוכחת . בעזרת מדיטציה וחשיבה חיובית הוא שלט בתנאים הקשים והחזיק מעמד הרבה יותר מחמש דקות.... הוא שרד במשך שעתיים עד שהסיוט הסתיים. הנה הקישור לכתבה והתמונות : http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/asia/article3497087.ece שבת שלום ולהתראות - גרשון קום

08/03/2008 | 18:34 | מאת: גל לוי

גרשון זה סיפור ענק תמיד מספרים שאנשים במצוקה מתחילים לראות כמו בסרט את החיים שהם עברו ופה יש סיפור שונה אדם ממוצע כבר היה נכנס לפאניקה מה שהיה ממריץ את דופק הלב והנשימות ומוות כל הכבוד לו שהתנהג כמו שהתנהג וזכה בחיים

שלום גל - אהבתי את ההשוואה והשימוש במילים " האדם הממוצע". אמנם כולם יקירים ומכובדים אבל אני בהחלט מסכים שאימון על תובנות דרך חיים בעזרת אמנות תנועה או שיטת טיפול כמו שיאצו לדוגמא בהחלט מרים את המתרגל חצי מ"מ לפחות מבחינה מנטלית ביחס לאדם(הממוצע) שלא מפסיק לרגע את מרוץ חיי היומיום במטרה להתבונן פנימה , לבדוק , לשאול , לשפר... האימון בדוג'ו בהחלט מסיף ערך נוסף לאישיות המתרגל. בברכה - גרשון קום

09/03/2008 | 10:27 | מאת: אמא של אופיר

סליחה על הבורות אבל מה זה דוג'ו ?

לאמא של אופיר - בורות ??? ממש לא ! דוג'ו הן שתי מילים ביפנית שחברו למילה אחת . דו= דרך חיים. ג'ו = חדר , מקום בו לומדים ומתרגלים תורה כמו (אמנות לחימה , תנועה טיפולית , שיטת טיפול כמו שיאצו , תרגול מדיטציה , דו-יין וכן הלאה ) שיש בה משום העצמת המתרגל מבחינה מנטלית והתווית משמעות מובנית לדרך חיים של המתרגל. ביפנית סדר המילים הפוך ביחס לעברית . בברכה - גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה