הגברת חיוניות בחיי יום יום אצל קשישים

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

11/03/2020 | 08:47 | מאת: דני ר.

שאלה: כרכז הדרכה בבית אבות במרכז הארץ אני מעוניין לדעת אם יש קשר בין תנועה טיפולית שבודאי מיועדת לשיקום בעיקר גם לחיוניות כללית בחיי היומיום גם אצל אלה שלא זקוקים לשיקום. תודה, דן

שלום בוודאי שכן. אימון המתוכנן באופן מקצועי אמור ליצור א. הפעלה אולטימטיבית של כל המיפרקים התנועתיים בכל מישורי התנועה. ב. המרצת מחזור הדם. ג. נשימה עמוקה מעלה את אחוז החמצן ויוצרת ונטלציה רגשית. ד. הפעלה קוגנטיבית במטרה לזכור ולבצע את התרגילים לפי הפורמט המקורי. ה. אינטראקציה חברתית. כל זאת כאשר האימון מתאים את עצמו ליכולת הפיזית והמנטלית של המתרגל בכדי ליצור תחושת הצלחה. בברכה: גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה