אסרטיביות למידה ורכישה באמצעות תנועה

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

10/02/2019 | 14:36 | מאת: רןנית מתעניינת

שאלה: קראתי פעם מאמר על כך שניתן ללמד דפוסי התנהגות בעזרת תנועה בהדרכה מקצועית. אני מתעניינת בלימוד דפוס התנהגות אסרטיבית. עד כמה זה אפשרי להנחיל לאדם בוגר התנהגות אסרטיבית בעזרת תנועה בהדרכה מקצועית

שלום. לפחות תנועה בסגנון Shin Sen Do מאפשרת שינוי דפוסי התנהגות. הנחת היסוד בלימוד ותרגול שיטה זו היא ששפת הגוף משקפת את מצבו הפיזי והנפשי של האדם בערוץ דו סיטרי. כך שהמטפל התנועתי עם הידע המתאים אמור בערוץ זה לחדור למאגרים פיזיים ומנטליים. כך שלא רק שבהחלט ניתן, אלא שיש פורמטים בטיפול תנועתי להקניית התנהגות אסרטיבית. לסיכום: כן ניתן על פי ידע מקצועי בתחום הטיפול התנועתי להקנות, לשפר, לחזק דפוסי התנהגות; ובכלל זה התנהגות אסרטיבית בעזרת תנועה. בברכה גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה