תכנית עבודה בתנועה לגיל השלישי

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

11/11/2018 | 10:38 | מאת: דורית

היי. אני מתעניינת בשילוב שיעורי תנועה טיפולית לגיל השלישי. אני לא מהתחום ונשאלתי - עד כמה זה יעיל ולמה. אשמח לתשובה. תודה דורית

שלום מאד יעיל בעיקר מהסיבות הבאות שנכונות לכל השנה ובעיקר בחורף: א. הנעת כל מיפרקי התנועה בכל מישורי התנועה האפשריים, בתרגילים המאופיינים המוטוריקה טבעית ופשוטה המותאמת ליכולת הביצוע של המתרגלים. ב. הפעלת מערכת הנשימה (שגוררת אחריה את הפעלת מכלול בית החזה ושריר סרעפת) המשולבת בסנכרון עם מוטוריקת התנועה. ג. התרגול אפשרי בעמידה, בישיבה וגם בשכיבה. ד. התרגול מציע סדר פעולות מוטוריות כך שזו הזדמנות גם לתרגל את יכולת הזיכרון ה. התרגול הקבוצתי הוא גם סוג של פעילות חברתית. אני מצרף כאן מאמר בנושא זה בעיקר בהתייחסות חשיבות הפעילות בחורף http://gershon-kum.blogspot.com/2015/01/blog-post.html בברכה - גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה