דינמיקה תקשורתית בעזרת תנועה

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

22/07/2018 | 11:09 | מאת: קובי ר

במסגרת סדנאות ייעוץ לתקשורת זוגית אני מעוניין לשלב גם תרגילי תנועה על בסיס גופני בלבד (בלי אמצעים אחרים). האם בתנועה שאמורה להיות עם השפעות נפשיות כפי שאני מבין מנושא הפורום הזה ניתן לשלב גם לתרגילים למטרה שלי.

שלום. התשובה היא כן מהסיבות הבאות. תנועה עם הכוונות פנימיות היא בעלת השפעה והכוונה גם ברמה המנטלית. בדר"כ בשיטות תנועה מסוג זה, אין צורך להשתמש בעזרים אלא התנועה מתבצעת מהמקום הקרוב ביותר לאדם וזה הוא עצמו. קיימים תרגילים ודינמיקות תנועתיות חווייתיות גם להגברת מיומנויות תקשורת בינאישית. תרגילים המתבצעים סוליסטית, בשניים וגם תרגילים קבוצתיים. הנחת היסוד היא שתנועה מונחית היא אמצעי להגברת מיומנויות מנטליות ופיזיות. כאן השאלה היא יותר לגבי העניין המנטלי. בברכה : גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה