ניוון תנועתי ואימון לייעל את זה

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

12/02/2017 | 10:00 | מאת: דיויד

למנהל הפורום אני בן 33 עם עודף משקל ומרגיש מה שאני מכנה סוג של ניוון תנועתי (שם שהמצאתי). אני מתכוון לזה שהתנועה אצלי מגושמת בעיקר כשאני משנה פוזיציה מישבה לעמידה או משכיבה לעמידה, במעברים צרים וכו'. האים ניתן ללמוד טכניקה להפוך את הניוון התנועתי הזה לתנועה נמרצת יותר כמו אצל כל אדם. אודה מאד לתשובתך.

שלום בהחלט כן. הניוון התנועתי כפי שאתה מכנה את זה, היא - תופעה מוכרת אצל אוכלוסיות שמפחיתות תנועתיות אישית. ללא קשר לעודף המשקל שלך (אם כי רצוי להיות במשקל המומלץ) ניתן ללמד אותך דרכי התנהלות מוטורית יעילה; ולתרגל תרגילים שמכילים קודים תנועתיים מחיי היומיום כך שתוכל להתנועע בקלילות ללא הוצאת אנרגיה מיותרת. קוראים לזה "תנועת גוף אפקטיבית". בברכה - גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה