כמה שאלות אליך

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

25/04/2006 | 10:54 | מאת: אוריין

ד"ר יקר, אני בן 26+ 1)האם קיים סטטוס של בי-סקסואליות או שמא זוהי אשליה וברוב המקרים מצב זה הוא "להסתתר" מן ההתמודדות עם הנטייה לבני המין הזהה. 2) לדעתך-בחור גיי שמעוניין בחיי משפחה תקינים וישנם כמובן כאלו שביצעו זאת בפועל האם זה עלול לגרום לו נזק נפשי כתוצאה מהויתורים וההקרבות שלו? אני טוען זאת כיוון שככל הנראה שאני גיי ולדעתי במצבי הכל "קשה": בין עם גברים ובין עם נשים - עם גברים קשה לחבור למערכות זוגיות לטווח ארוך. (כבר היו לי מע' זוגיות עם גברים ונשים) ואין הסדרים ז"א קשה לחיות במצב שכזה וכן קשה גם עם נשים עקב אי משיכה או משיכה חלשה. 3)מה דעתך על הסדר של נישואים בין בני זוג שהגבר גיי\בי והאישה לסבית \בי למטרת שותפות ברצון ההדדי לילדים ושותפות כלכלית. האם לדעתך הסדר שכזה יכול להחזיק מנסיונך עם זוגות שכאלו? אני מודה לך מראש על תשובותיך. בברכה

25/04/2006 | 21:08 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אוריין, ביסקסואליות בהחלט קיימת (http://www.giditherapy.com/shrink-friendly/a11.html) ברמות שונות בין הומוסקסואליות בלעדית להטרוסקסואליות בלעדית. הגישה של חלק מההומוסקסואלים הרואים בביסקסואליות הדחקה של הומוסקסואליות אינה מקובלת על הקהילה המקצועית ולמען האמת, גם לא על ארגונים הומוסקסואליים שכיום הכניסו את המילה "ביסקסואלים" לשמם. מניסיוני בטיול בביסקסואלים, הם בהחלט יכולים לנהל חיי משפחה רגילים ובמובן מסוים הם אפילו בעלים מסורים יותר, משום שהם ברוב המקרים אינם מקיימים יחסים עם נשים אחרות, המאיימות על נשותיהם שלהם, אלא יחסים מזדמנים עם גברים אחרים. הסכנה היא, כמובן, שמהיחסים המזדמנים האלה יתפתח קשר רגשי, שיאיים על קשר הנישואין, אך זו סכנה שגם סטרייטים שמקיימים יחסים מחוץ לנישואין (ויש הרבה כאלה) נאלצים להתמודד איתה. לא היכרתי זוגות של הומוסקסואלים שנשואים ללסביות. היכרתי פה ושם גברים הומוסקסואלים שחברו יחד לנשים שמעוניינות להביא ילד לעולם, חלקן לסביות וחלקן לא, והילד גדל בהורות משותפת כזו, כאשר הורי הילד אינם גרים יחד אלא כל אחד עם בן או בת זוגו (או לבד). לדעתי, עדיין מוקדם להעריך את הצלחתו של הסדר כזה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים