דו מינית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

21/11/2016 | 18:08 | מאת: מבולבלת

שלום רב, מקווה שתוכל להתייחס לשאלתי למרות שאני בחורה. אני בת 20 הבנתי שאני נמשכת גם לנשים בגיל 16 בערך, מאז ניסיתי להדחיק את הצד הזה בי עד שהתגייסתי והבנתי שזה חזק יותר ממני ואולי אפילו גורם לי לחץ נפשי. אין לי ניסיון מיני לא עם בנים ולא עם בנות יש לציין. לפני שנה בערך אמי הציצה ביומן שניהלתי לפני הרבה זמן (אני אפילו לא זוכרת מה כתבתי כבר) והיא שאלה אותי אם אני נמשכת לנשים. הייתי מופתעת ממש והגזמתי בתגובה שלי, התלהמתי ואמרתי שמה פתאום ואיך היא שואלת אותי משהו כזה. אוטומטית אחרי השיחה הממטרות נפתחו ולמחורת חזרתי לבסיס לשבועיים, התעלמתי משיחות עד שהחלטתי כן לענות לה, היא אמרה לי שהיא דואגת לי שלא יקבלו אותי ושיתאכזרו אלי, ושהיא שמעה אותי בוכה, ואיך אני יכולה לדעת בכלל משהו אם לא היה לי ניסיון מיני, נלחצתי ואולי גרמתי לה לחשוב שאני במאה אחוז אתחתן עם גבר וכו. קצת אחרי העלתי את הנושא שוב אבל לצערי היא חושבת שמדובר בשלב טוב נראה מאז לא העזתי להוציא מילה מהפה. אני בטוחה שזה לא שלב, נאבקתי בעצמי יותר מדי כדי לדעת את זה. גם ראיתי קבן בתקופה מסיומת בשירות הצבאי שידעה את המצב שלי, וגם מולה ניסיתי לשכנע את עצמי שזה רק שלב . (מאד סותרת את עצמי), המלחמות המיותרות האלה משפיעות על הבריאות הנפשית שלי. אני כבר משוחררת שלושה חודשים, ומנסה להבין מה הצעד ההבא שלי. כרגע עושה פסיכומטרי אז זה קצת מעסיק אותי. אני לא מסוגלת להתנסות עם אף אחד במחשבה שזה ישאר סוד ושאמי לא תדע כלום. אני חוששת שהיא שכחה מכל הסוגיה ושזה חמק מראשה. לפני כמעט שנה אבי עזב את הבית ומאז היא שבורה. אני לא יכולה להעביר אותה בעוד מסע כזה. מה אתה חושב? בתודה רבה.

שלום מבולבלת, שמחתי לקרוא שאת עסוקה בפסיכומטרי. יש עדות מחקרית נרחבת לכך שהסחות דעת הן אמצעי מצוין למניעת "חפירה" (rumination) שהשפעותיה המזיקות הוכחו גם הן במחקרים. כמו כן, הוכח שכל למידה בכל תחום מעלה את הדימוי העצמי ולכך יש חשיבות עליונה בבריאות הנפשית. כמובן, אין בכך כדי למנוע את ההתמודדות עם קבלת הנטייה המינית. באופן אידאלי, הורה אמור לשמש מקור תמיכה וחוף מבטחים, אך לצערנו לא כל הורה מסוגל למלא את התפקיד הזה, במיוחד כשמדובר בנטייה מינית. כנראה שלפחות בשלב זה לא ניתן לצפות לכך מאמך. הואיל וקשה לך מאוד (בלתי-אפשרי, לפי תיאורייך) לעשות את הצעד הראשון בהתנסות אינטימית, אני ממליץ לך בחום לפנות לאיש מקצוע המתמצא בתחום, ולפחות, כצעד ראשון, לארגון הנוער הגאה, אשר מעסיק אנשי מקצוע בהתנדבות ומפעיל קבוצות תמיכה ברחבי הארץ ואף פורומי תמיכה ברשת להתייעצות ותמיכה אנונימיות: http://www.igy.org.il/. הייתי ממליץ על כך כצעד ראשון. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים