אי חשק מיני

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

01/03/2014 | 20:21 | מאת: שמרית

אני אישה בת 44. נשואה בפרק ב' . כל חיי הייתי פעילה מינית, ואף נהנתי מכך ביותר,לאחרונה חלה ירידה דרסטית בלבידו ובחשק המיני שלי. עליי לציין שבעבר גם נהגתי לענג את עצמי במקביל לחיי המין עם בעלי, וכיום גם בזה חלה ירידה. אפשר לשייך את זה לשגרה בחיי הנישואים, או לכך שמלכתחילה בעלי נמשך אליי הרבה יותר מאשר אני אליו, אך לאחרונה אני ממש חשה א-מינית כמו שתארת באחת מן התשובות, חיי הפנימיים מספקים אותי, ואני מרגישה במיטה שאני רוצה רק ספייס, הבעיה היא שבעלי בדיוק הפוך ממני, גם אוהב יותר קירבה באופן כללי, וגם מאוד נמשך אליי וזה גורם לריבים ובעיות, האם ייתכן שחלו שינויים הורמונליים אצלי? הזמנתי בדיקות דם מטעם רופאת הנשים שלי ומחכה לתור... בתודה שמרית

שלום שמרית, לא נראה לי שהירידה שלך בחשק המיני היא א-מיניות במובן שא-מיניות מוגדרת, דהיינו, היעדר אובייקט משיכה מינית. לפי תיאורייך, הרבה יותר סביר שחלה שחיקה במשיכה המינית שלך לבעלך, אשר לדברייך מלכתחילה לא הייתה גדולה. להערכתי, חלה שחיקה בקשר והירידה בחשק המיני אל בעלך הוא מקרה פרטי של הצורך שלך ב"ספייס" ממנו. במצב כזה הייתי ממליץ על טיפול זוגי. רצוי גם לשים לב, בינך לבין עצמך, מה את מרגישה כלפי גברים אחרים, האם את רואה גברים שהיית מגדירה כמושכים וכו', כדי לבדוק את ההשערה שמדובר במשהו שאת מרגישה באופן ספציפי כלפי בעלך בלבד. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים