משבר בזהות מינית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

05/12/2012 | 17:05 | מאת: דוד

אהלן , רציתי להתייעץ לגבי משבר זהות מינית ארוך שנים שקיים אצלי. זה מתחיל מהילדות המאוד מוקדמת שלי,כשהייתי ילד ,ממש בגילאים 3-5,אהבתי לשחק בברביות,לא היתי ילד ספורטיבי במיוחד.הדבר גרם לסכסוך משפחתי ארוך שכלל איומים מצד אבי שהוא לא יכיר בי בתור בנו אם אהיה הומו בעתיד-וזאת הוא עשה בפניי,בגילאים מאוד צעירים,כמו שאמרתי קודם.כמו כן גם סבי ניתק קשר עם אמי בגלל זה ,ונוצר ריב קשה וסכסוך שהיתי ער לו ומודע לו.נכנסתי למעגל של לחץ ופחד שעוטף אותי עד היום.באיזור תקופת היסודי,הייתי חולם חלומות הומוסקסואליים מיניים מאוד,מעין סיוטים שכללו אקטים מיניים הומוסקסואליים שלי עם גברים.החלומות העצימו את הפחד והלחץ.עם ההתבגרות שלי,התחלתי לפתח מעין פחד מגברים.הביטחון העצמי שלי בעניין מרוסק,אני לא אוהב את המראה שלי,ומרגיש שאני מאוד מאוד נרתע מגברים.ביסודי הייתי ילד מעט דחוי,ורק בחטיבה ובתיכון התחלתי לרכוש חברים.פיתחתי מעין פחד מטורף והרתעות מגברים ומהמין הגברי.יש לי אובססיה נוראית לגבי השאלה הזאת של האם אני הומו או לא.מבחינת משיכה -אני נמשך מינית ורגשית לנשים.היו לי המון מקרים שהייתי עם נשים,ונמשכתי אליהם והייתה עוררות מינית ואורגזמה,היו לי חברות,ואני מרגיש שאני נמשך מאוד רגשית לנשים,וגם מינית,אך האובססיה הזאת של לדעת אם אני הומו או לא פוגעת לי מאוד בחיי המין.בחיים לא התאהבתי בגבר,בחיים לא מצאתי את עצמי יושב ומפנטז על גבר ונהנה מזה.אך בכל פעם שיוצא לי להחשף למראה של גוף גברי,אני נתקף פחד לא נורמלי,ונכנס למעגל של לחץ שגורם גם לאיזושהיא עוררות מינית,וזקפה.לאחר מכן אני חייב לבצע איזשהוא מעשה שיוכיח לי שאני אכן סטרייט וזה סתם לחץ ופחד מיותר,מתחיל לפנטז על נשים,ננכס לפורנו לסביות,ואני תמיד נהנה מזה ומוכיח ליכל פעם מחדש שאני אכן סטרייט..אך קצת נמאס לי מהמעגל הזה.היתי רוצה לציין שאני מאוד נהנה לראות פורנו לסביות,ניסיתי לראות פורנו גייז,וממש לא אהבתי לראות את זה,לא הרגשתי שום משיכה מינית.שוב,היתה עוררות אבל ממש לא הרגשתי את עצמי מתגרה ונהנה ממה שאני רואה..מה אני צריך לעשות?תודה

דוד היקר, הלב נחמץ לקריאת התגובות הקשות של משפחתך למשחקי הילדות שלך. למרות שאינני מכיר את המעורבים בדבר, אני יכול רק לשער שגם אביך וגם סבך אינם אנשים מאושרים ושבעי רצון מהחיים וגם הקשר בין סבך לאביך היה מאוד בעייתי מלכתחילה. במשפחה סבירה אין בכוחו של אירוע אחד ויחיד למוטט את המערכת - ואל לך לשאת את האשמה על כך על עצמך. אשר לשאלתך - אם אתה נמשך לנשים ואינך נמשך לגברים, אזי התשובה החד-משמעית היא שאינך הומוסקסואל. קיימת הפרעה טורדנית-כפייתית (OCD) המופיעה דווקא בקרב סטרייטים ומה גברים הטרוסקסואלים נתקפים אובססיה שמא הם הומוסקסואלים ומרגישים בדיוק את הצורך הכפייתי שאתה מתאר לוודא שחלילה אינם הומוסקסואלים. מדובר בהפרעה כפייתית לכל דבר שבדרך-כלל הטיפול בה הוא טיפול פסיכולוגי בגישה התנהגותית-קוגניטיבית עם או בלי טיפול תרופתי מתאים. בשל הפרעה זו, ובשל הרקע הקשה שאתה מתאר, אני ממליץ לך לפנות לאיש מקצוע מתחום בריאות הנפש מוקדם ככל האפשר. אינני צופה החמרה, אך מדובר במצוקה רבה ובאפשרות ממשית לשפר את איכות חייך במידה ניכרת. קריאה נוספת: על הגישות השונות בטיפול: http://www.giditherapy.co.il/?p=41 על הפרעות כפייתיות: http://www.giditherapy.co.il/?p=242 בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

06/12/2012 | 14:07 | מאת: דוד

תודה רבה על התגובה המהירה ועל ההבנה.יש לי עוד שאלה,הOCD שאתה מתאר,שמעתי על זה , חיפשתי על זה רבות באינטרנט וגיליתי את זה בתור משהו שממש נראלי כמו הבעיה שלי.זה מפריע לי להיות עם נשים,כשמתחיל ההתקף הזה (זה התקף שבא והולך ) אני לא מצליח להנות עם נשים,ואני מצליח להנות איתן ולהתחרמן רק שאני ממש משוחרר ולא חושב על זה .אבל יש לי שאלה אחרת,הOCD בנטייה המינית,יכול לגרום לזקפה לא רצונית מגברים ? זקפה שלא מביעה חרמנות אלא סוג של פחד ולחץ גופני ?

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים