שאלה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

07/02/2012 | 01:28 | מאת: לירן

שלום אתה יכול לספר משהו לגבי ניסוים שנעשו בהומוסקסואלים בכדורים פסיכאטרים ואנדוקרינולוגים במטרה לשנות להם את הנטיה המינית? ותודה

11/02/2012 | 15:58 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום לירן, גם תרופות פסיכיאטריות וגם טיפולים אנדוקריניים לא נועדו לשנות את הנטייה המינית מהומוסקסואלית להטרוסקסואלית. תופעות הלוואי של חלק מהתרופות הפסיכיאטריות לטיפול בחרדה,בדיכאון ובהפרעות כפייתיות (בעיקר מעכבי ספיגה חוזרת של סרוטונין במוח, SSRI) עלולות להפחית את הדחף המיני בעיקר בגילים מבוגרים יותר ואף לעכב את השפיכה או למנוע אותה כליל (תלוי בתרופה ובמינון שלה). אלה תופעות לוואי לא רצויות, אם כי הן חולפות והפיכות, אך בשום אופן אינן מטרה. בכל מקרה, מדובר בהפחתת החשק ובפגיעה בתפקוד המיני ולא בשינוי אובייקט המשיכה המיני. כמובן אפשר לעשות בתרופות אלו שימוש לרעה כדי לפגוע בחשק המיני, כאשר האובייקט למשיכה מינית הוא מאותו מגדר. בתחום האנדוקריני - תוספת של טסטוסטרון (גם לגברים וגם לנשים) עשויה להגביר את הדחף המיני לאותו אובייקט שאליו נמשכים במילא ותרופות המפחיתות את רמת הטסטוסטרון עלולות לגרום להפחתת הדחף המיני באשר הוא, ללא קשר לאובייקט המשיכה. שני הדברים פסולים ויש לתת תוספת טסטוסטרון רק מסיבות רפואיות לחלוטין ולאחר בדיקה של רמתו בדם. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

12/02/2012 | 00:17 | מאת: לירן

תשובה מעניינת, אני יותר התכוונתי בשאלה שהרי כמו שנעשו טיפולי המרה עם בשיחות פסיכולוגיות ומכות חשמל. . כמו בתפוז המכני כך גם נעשו טיפולים בתרופות כמו שנעשה למדען אלן טיורינג אותי מעניין לדעת מה בעצם ניסו לעשות

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים