"האישה שאיתו"

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

04/12/2011 | 12:31 | מאת: גיתית

לאחר הגיללי המשתק כי לבן זוגי זה עשרות בשנים נטיות הומוסק' ושיבתו המוחלטת , כרגע, אלי, אני עדיין סובלת ממחשדבות ודמיונות טורדניים הנוגעים ליחסים שקיים עם מספר גברים ואיני מסוגלת להשתחרר מרגשי קנאה, חרדה, תסכול ובלבול באשר למקומי שלי בסיפור. כאישה אני חשה תסכול למרות שבן זוגי בפירוש לא "בגד" בי אלא חיפש את עצמו ואת זהותו והחליט לבחור בי ובמשפחה ועושה הכול למען ארגיש טוב.אני נופלת לרגעי ייאוש על שנגזר עלי, בנוסף למכות גורל רבות אחרות שבורכתי בהן, לחיות בספק שיהיה שם תמיד, האם שוב יהיה עלי לחלוק אותו עם גברים. אנו זוג מבוגר עם נכדים ומשפחה למופת וכביכול השיבה אלי מלווה בירח דבש מחודש שלנו ובהתקרבות אינטימית גדולה מאד. כתבת לי שלא מחליפים סוס מנצח ומבחינות רבות בן זוגי אכן כזה אלא שפרשיות העבר מטילות צל כבד על חיי כרגע ואיני מוצאת לי מנוחה למרות שאנו פתוחים לדיונים עמוקים וכנים בנושא כפי שלא היינו מעולם. מדוע אם כן הנני חווה כעין אבל כבד על המצב שנכפה עלי ושבן זוגי מגדירו כלא משמעותי רגשית מבחינתו? האם זה סביר או שעלי לבקש עזרה מקצועית?

05/12/2011 | 22:51 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום גיתית, לא צריך להגיע למצב בלתי סביר כדי להגיע לעזרה מקצועית. את מתארת מצוקה מובנת וטבעית בהחלט, גם אם הפרשיות שהיו לבן זוגך עם גברים לא היו משמעותיות מבחינה רגשית. בהחלט קיים, לדעתי, מקום לעבד את הדברים מבחינה רגשית, בין בייעוץ אישי רק לך ובין אם בייעוץ זוגי לשניכם. המערכת עברה טלטלה, גם אם המסקנה היא שאתם נשארים יחד, אך ייתכן בהחלט שאת זקוקה לשיקום הדימוי העצמי שלך וכזוג אתם זקוקים לשיקום האמון ביניכם. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.,shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים